Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιβαδειάς τίμησε τον Αλέξανδρο ΒούτσαΈναν από τους πιο ταλαντούχους Ορχομένιους, έναν άνθρωπο που το χάρισμα της φωνής του αλλά και η υποκριτική του δεινότητα θα μπορούσε να τον είχε οδηγήσει ακόμη και σε μεγάλες θεατρικές σκηνές της Αθήνας, έναν Ορχομένιο που συνέλαβε ώστε να τεθούν πολλές από τις βάσεις σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο, τίμησε χθες βράδυ (Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012) ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιβαδειάς. Το ORCHOMENOS PRESS ήταν και εκεί!!! 

Με αφορμή την εθνική επέτειο και με προσκεκλημένη επίσης την γνωστή ηθοποιό κα Καίτη Παπανίκα και στενή φίλη της οικογένειας του Αλέξανδρου Βούτσα, η οποία στο α` μέρος της τιμητικής βραδιάς ανέγνωσε αποσπάσματα για τον Ελληνοιταλικό πόλεμο του 1940-1941, δεκάδες φίλοι του τιμώμενου προσώπου απ` όλη τη Βοιωτία και φυσικά και τον Ορχομενό, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς και … έστησαν μια γιορτή που τα είχε όλα!
Απαγγελία  ποιημάτων, θεατρικά σκέτσς, μουσική και τραγούδια από παλαιότερες εποχές στα οποία συμμετείχαν ακόμη το κοαρτέρτο από τη Χορωδία του Αγίου Παντελεήμονα αλλά και ο δικός μας τενόρος κ. Μάριος Παναγιωτίδης.
Η βραδιά άνοιξε με το καλωσόρισμα  του Προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Γιώργου Κωσταγιάννη και στην συνέχεια με την ομιλία της κας Άννας Νικολάου.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε και η απονομή της τιμητικής πλακέτας στον κ. Αλέξανδρο Βούτσα από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας κ. Γιώργο Παπαργύρη και τον εκπρόσωπο του Σεβασμιότάτου κκ. Γεωργίου ενώ σε ανάμνηση της παρουσίας της στη Λιβαδειά ο Μορφωτικός Σύλλογος τίμησε επίσης και την κα Καίτη Παπανίκα. Την πλακέτα προσέφερε εκ μέρους ο Ορχομένιος εκπαιδευτικός κ. Βαγγέλης Ποντικόπουλος. 
Αξίζει να σημειωθεί πως – μεταξύ άλλων – τον κ. Βούτσα τίμησαν με την παρουσία τους από τον Ορχομενό ο εφημέριος της Σκριπούς π. Χαράλαμπος Χαταζηχαραλάμπους, ο τέως Πρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Υπερήφανος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Ρόδης, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού κ. Θεόδωρος Απογένης, εκπρόσωποι της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού, εκπρόσωποι και μέλη της ομάδας του Δημοτικού Θεάτρου Ορχομενού, ενώ παρούσα ήταν και η Γεν. Γραμματέας του Μορφωτικού Συλλόγου η κα Ελένη Κυριαζή. 
Ασφαλώς δεν θα μπορούσε να λείπει και η σύντροφος της ζωής του η κα Ελένη Βούτσα. 
Το Orchomenos Press – μαζί με τις ευχές του για υγεία και πάντα θετική παρουσία προσωπικά στον αγαπητό συντοπίτη μας - θα κλείσει το ρεπορτάζ του από την χθεσινοβραδινή εκδήλωση τιμής στην προσφορά του κ. Βούτσα στα πολιτιστικά δρώμενα της Βοιωτίας με χαρακτηριστικά μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα … 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στον κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΒΟΥΤΣΑ,ενας πραγματικα αξιος Ανθρωπος!