Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

«Εμπρός Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» το μήνυμα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Λιβαδειάς για την 28η Οκτωβρίου 1940ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Λιβαδειάς, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Γυναικών Λιβαδειάς (ΟΓΕ), καθώς επίσης το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, πραγματοποίησαν την Κυριακή 28 Οκτώβρη, εκδήλωση στο Μνημείο Εκτελεσθέντων Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά, τιμώντας την μνήμη του ηρωικού αγώνα του λαού μας. Στα πλαίσια της εκδήλωσης εκφωνήθηκε ομιλία εκ μέρους του ΠΑΜΕ και κατατέθηκαν στεφάνια από τους παραπάνω φορείς. 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στον πεζόδρομο. Οι διαδηλωτές παρακολούθησαν την μαθητική παρέλαση και μετά το τέλος της, διαδήλωσαν προς το Ζάππειο όπου βρισκονταν οι επίσημοι. Η αστυνομία προσπάθησε με απαράδεκτο τρόπο να τους παρεμποδίσει. Οι διαδηλωτές απάντησαν ότι, επίσημος σήμερα είναι ο ελληνικός λαός που αντιστέκεται και συνέχισαν την πορεία τους μέχρι το τέλος του Ζαππείου, όπου είναι και το σημείο που τελειώνει η παρέλαση. 
Στη διαδήλωση ακούστηκαν συνθήματα όπως «Εμπρός Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, ο δρόμος των Λαών», «Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» και καταχειροκροτήθηκε από τους πολίτες.  

28/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: