Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Τοποθέτηση του κ. Αθ. Χειμάρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2012 σχετικά με τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2013


Ο κ. Αθ. Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου , σήμερα 29 Οκτωβρίου 2012.

Στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων ,σχετικά με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,   ο κ. Αθ. Χειμάρας τόνισε :

« Είναι γεγονός ότι η πατρίδα μας, διέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση, όπως και ότι, εάν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, κινδυνεύουμε με χρεοκοπία.

·   Προσωπικά αισιοδοξώ, ότι θα βρεθεί λύση και θα παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πατρίδα μας.  
-   Έρχομαι  στον προϋπολογισμό , για το 2013, ο οποίος  είναι πολύ φτωχός και ξεπερνά ακόμη και τη σημερινή οικονομική συγκυρία αφού :
-   Βάσει της εισηγητικής έκθεσης, είναι μειωμένες οι πιστώσεις στους βασικότερους τομείς από 6 – 15 % , ενώ μεγάλες περικοπές υπάρχουν και στις κρατικές δαπάνες.
-   Μειωμένες είναι και οι επιχορηγήσεις για τη μεταφορά μαθητών κατά 17 % περίπου, σε σχέση με τη φετινή χρονιά.
-   Εξαίρεση αποτελούν οι δαπάνες για τα προνοιακά επιδόματα των ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ , που παραμένουν στο ίδιο με το φετινό ύψος      ( 2.972.000 ευρώ).
-   Βεβαίως συμφωνούμε με τη μείωση κατά 12% της μισθοδοσίας των αιρετών, γιατί η οικονομία στις δαπάνες του κράτους, πρέπει να ξεκινά από τους πάσης φύσεως αιρετούς.  
-   Όπως επίσης συμφωνούμε , με την επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων στα οικήματα των Υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης.»

Και κλείνοντας συμπλήρωσε :

 « Εδώ επιτρέψτε μου να θυμίσω, ότι αμέσως μετά τις Εθνικές εκλογές του 2009, ακυρώθηκε ο διαγωνισμός μέσω ΣΔΙΤ, για την κατασκευή Διοικητηρίου σε κρατικό – στρατιωτικό – οικόπεδο, στο οποίο θα στεγάζονταν όλες οι Υπηρεσίες της σημερινής Περιφέρειας και όχι μόνο, ενώ η δόση της Αυτοδιοίκησης θα αντιστοιχούσε με ½ περίπου των σημερινών ενοικίων.
Τελειώνοντας θέλω να τονίσω ότι ο προϋπολογισμός, για το έτος 2013, είναι πολύ φτωχός και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Περιφέρειας , για αυτό ψηφίζουμε ΛΕΥΚΟ.»


Ακόμη ο κ. Αθ. Χειμάρας συμμετείχε και κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου , σήμερα 29 Οκτωβρίου 2012.

« Κύριε Περιφερειάρχη ,

·   Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εκδώσατε στις 19 / 10 / 2012 , αλλά και με δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. , θέσατε κατά τη συνάντησή σας με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn , την αναγκαιότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην επόμενη Προγραμματική περίοδο με διαφορετικούς όρους.

Δηλώνετε ότι :

·   Το κριτήριο του ΑΕΠ δεν θα πρέπει να αποτελεί τον μοναδικό δείκτη ευημερίας της Περιφέρειας και να τεθεί ως βάση η τριετία 2009 ,  2010 και 2011, ώστε να αποδίδεται η πραγματική οικονομική κατάσταση των Περιφερειών.

Εδώ συμφωνούμε !!

·   Με τη μόνη διαφορά , ότι το θέσατε με μεγάλη καθυστέρηση κ. Περιφερειάρχη.

Σας θυμίζω ότι :

·   Από τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , σχετικά με το ΕΣΠΑ, στις 20 / 07 / 2011 είχα ζητήσει να ληφθούν υπόψη τα τελευταία χρόνια 2009 – 2011 , γιατί τα στοιχεία έχουν αλλάξει και μας εννοούν .

·   Τι ίδιο θέμα θέσαμε και στο Π.Σ. του Ιουλίου 2011 και επανήλθαμε στο Π.Σ. του Μαΐου 2012 , καθώς και στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο.

·   Αλλά για μια ακόμη φορά, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, διότι όλοι γνωρίζουμε, πόσο δύσκολα αλλάζουν οι αποφάσεις της Ε.Ε.

·   Κάθε ενέργεια πρέπει να γίνεται στο σωστό χρόνο, για να έχουμε αποτελέσματα.

·   Δυστυχώς την ίδια τακτική ακολουθήσατε και με το θέμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας .

·   Με τον ίδιο τρόπο της αδικαιολόγητης καθυστέρησης αντιμετωπίσατε και τη συνάντησή μας με την κα Διαμαντοπούλου , την οποία συναντήσαμε , όταν η Κυβέρνηση ήταν ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ . Και σήμερα μάλλον χάνουμε το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας.

-   Σας ζητώ λοιπόν για μια ακόμη φορά να αλλάξετε αγωνιστική τακτική, στα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια, γιατί – όπως λέει ο λαός μας «τίποτα δεν γίνεται κατόπιν εορτής ».

-   Τις εξελίξεις πρέπει να τις προλαβαίνουμε και όχι να τρέχουμε πίσω τους.

-   Τέλος πέστε μου τώρα , ελπίζετε στην αλλαγή της Περιφέρειά μας στην επόμενη  Ε΄ Προγραμματική Περίοδο ; »


Δεν υπάρχουν σχόλια: