11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Τοποθέτηση του κ. Αθ. Χειμάρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2012 σχετικά με τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2013


Ο κ. Αθ. Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου , σήμερα 29 Οκτωβρίου 2012.

Στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων ,σχετικά με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,   ο κ. Αθ. Χειμάρας τόνισε :

« Είναι γεγονός ότι η πατρίδα μας, διέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση, όπως και ότι, εάν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, κινδυνεύουμε με χρεοκοπία.

·   Προσωπικά αισιοδοξώ, ότι θα βρεθεί λύση και θα παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πατρίδα μας.  
-   Έρχομαι  στον προϋπολογισμό , για το 2013, ο οποίος  είναι πολύ φτωχός και ξεπερνά ακόμη και τη σημερινή οικονομική συγκυρία αφού :
-   Βάσει της εισηγητικής έκθεσης, είναι μειωμένες οι πιστώσεις στους βασικότερους τομείς από 6 – 15 % , ενώ μεγάλες περικοπές υπάρχουν και στις κρατικές δαπάνες.
-   Μειωμένες είναι και οι επιχορηγήσεις για τη μεταφορά μαθητών κατά 17 % περίπου, σε σχέση με τη φετινή χρονιά.
-   Εξαίρεση αποτελούν οι δαπάνες για τα προνοιακά επιδόματα των ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ , που παραμένουν στο ίδιο με το φετινό ύψος      ( 2.972.000 ευρώ).
-   Βεβαίως συμφωνούμε με τη μείωση κατά 12% της μισθοδοσίας των αιρετών, γιατί η οικονομία στις δαπάνες του κράτους, πρέπει να ξεκινά από τους πάσης φύσεως αιρετούς.  
-   Όπως επίσης συμφωνούμε , με την επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων στα οικήματα των Υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης.»

Και κλείνοντας συμπλήρωσε :

 « Εδώ επιτρέψτε μου να θυμίσω, ότι αμέσως μετά τις Εθνικές εκλογές του 2009, ακυρώθηκε ο διαγωνισμός μέσω ΣΔΙΤ, για την κατασκευή Διοικητηρίου σε κρατικό – στρατιωτικό – οικόπεδο, στο οποίο θα στεγάζονταν όλες οι Υπηρεσίες της σημερινής Περιφέρειας και όχι μόνο, ενώ η δόση της Αυτοδιοίκησης θα αντιστοιχούσε με ½ περίπου των σημερινών ενοικίων.
Τελειώνοντας θέλω να τονίσω ότι ο προϋπολογισμός, για το έτος 2013, είναι πολύ φτωχός και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Περιφέρειας , για αυτό ψηφίζουμε ΛΕΥΚΟ.»


Ακόμη ο κ. Αθ. Χειμάρας συμμετείχε και κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου , σήμερα 29 Οκτωβρίου 2012.

« Κύριε Περιφερειάρχη ,

·   Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εκδώσατε στις 19 / 10 / 2012 , αλλά και με δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. , θέσατε κατά τη συνάντησή σας με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn , την αναγκαιότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην επόμενη Προγραμματική περίοδο με διαφορετικούς όρους.

Δηλώνετε ότι :

·   Το κριτήριο του ΑΕΠ δεν θα πρέπει να αποτελεί τον μοναδικό δείκτη ευημερίας της Περιφέρειας και να τεθεί ως βάση η τριετία 2009 ,  2010 και 2011, ώστε να αποδίδεται η πραγματική οικονομική κατάσταση των Περιφερειών.

Εδώ συμφωνούμε !!

·   Με τη μόνη διαφορά , ότι το θέσατε με μεγάλη καθυστέρηση κ. Περιφερειάρχη.

Σας θυμίζω ότι :

·   Από τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , σχετικά με το ΕΣΠΑ, στις 20 / 07 / 2011 είχα ζητήσει να ληφθούν υπόψη τα τελευταία χρόνια 2009 – 2011 , γιατί τα στοιχεία έχουν αλλάξει και μας εννοούν .

·   Τι ίδιο θέμα θέσαμε και στο Π.Σ. του Ιουλίου 2011 και επανήλθαμε στο Π.Σ. του Μαΐου 2012 , καθώς και στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο.

·   Αλλά για μια ακόμη φορά, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, διότι όλοι γνωρίζουμε, πόσο δύσκολα αλλάζουν οι αποφάσεις της Ε.Ε.

·   Κάθε ενέργεια πρέπει να γίνεται στο σωστό χρόνο, για να έχουμε αποτελέσματα.

·   Δυστυχώς την ίδια τακτική ακολουθήσατε και με το θέμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας .

·   Με τον ίδιο τρόπο της αδικαιολόγητης καθυστέρησης αντιμετωπίσατε και τη συνάντησή μας με την κα Διαμαντοπούλου , την οποία συναντήσαμε , όταν η Κυβέρνηση ήταν ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ . Και σήμερα μάλλον χάνουμε το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας.

-   Σας ζητώ λοιπόν για μια ακόμη φορά να αλλάξετε αγωνιστική τακτική, στα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια, γιατί – όπως λέει ο λαός μας «τίποτα δεν γίνεται κατόπιν εορτής ».

-   Τις εξελίξεις πρέπει να τις προλαβαίνουμε και όχι να τρέχουμε πίσω τους.

-   Τέλος πέστε μου τώρα , ελπίζετε στην αλλαγή της Περιφέρειά μας στην επόμενη  Ε΄ Προγραμματική Περίοδο ; »


Δεν υπάρχουν σχόλια: