Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

«ΜΕΤΕΩΡΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ » στη ΛΑΡΚΟ


«Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΕ «ΚΑΛΗ» ΚΑΙ «ΚΑΚΗ» ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ»


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τη εταιρία σε «καλή» και σε «κακή».
Με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης, στο τέλος του χρόνου λήγουν οι άδειες που ορίζουν τη σύμβαση μίσθωσης μεταλλευτικών δικαιωμάτων της Λάρυμνας και του Αγίου Ιωάννη.
Στη συνέχεια οι άδειες αυτές θα επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο και θα πραγματοποιηθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση της εταιρίας. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το «καλό» κομμάτι περιλαμβάνει το εργοστάσιο στη Λάρυμνα και τα μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη.
Σε ότι αφορά το προσωπικό, εφόσον βρεθεί επενδυτής, αυτομάτως θα καταγγελθούν οι υφιστάμενες συμβάσεις και όσοι εργαζόμενοι θα επιλεγούν να εργαστούν στη «καλή» Λάρκο, θα ξαναπροσληφθούν με μειωμένες όμως αποδοχές από τις σημερινές, καθώς επίσης και με περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα.
Τα υπόλοιπα μεταλλεία, της Καστοριάς, της Εύβοιας και η Έδρα στην Αθήνα, θα μεταβιβαστούν στο «κακό» κομμάτι της εταιρίας. Αυτό το κομμάτι θα τεθεί υπό εκκαθάριση με άγνωστο μέλλον τόσο για την εταιρία, όσο και για τους εργαζόμενους οι οποίοι θα απολυθούν.
Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, κινδυνεύουν και να απολυθούν και να μην λάβουν ούτε αποζημίωση, καθώς το κόστος για την καταβολή τους εκτιμάται στα 50 εκατ ευρώ και η εταιρία δεν διαθέτει αυτό το ποσό, ενώ μετέωροι μένουν επίσης και 1000 περίπου εργαζόμενοι.
Από την πλευρά του ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης έχει πολλά κενά και τόνισε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα εργαστούν ώστε, η εταιρία να μην απαξιωθεί και να μην διαχωριστεί, καθώς επίσης και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: