Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

SCORPIO BAY RESORT: Δείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και αναλυτικά την μεγάλη τουριστική επένδυση στο Δήμο Ορχομενού που πήρε την έγκριση του ΕΟΤΣτον Όρμο Σκροπονερίου της Τ.Κ Κοκκίνου του Δήμου Ορχομενού  θα υλοποιηθεί ένα από τα έξι μεγάλα τουριστικά επενδυτικά σχέδια, τα οποία έχουν ήδη ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο αδειοδότησής τους από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του ΕΟΤ, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού κας  Όλγας Κεφαλογιάννη.   Πρόκειται για    τη   δημιουργία ενός πρότυπου ολοκληρωμένου παραθεριστικού Θέρετρου,  το οποίο έχει ξεκινήσει από το 2007 (με τη αρωγή του πρώην Δήμου Ακραιφνίας)  και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο χώρο του Τουρισμού από την εταιρεία SCORPIO BAY RESORT σε συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους Hotel Operators, την εταιρεία OBEROI HOTELS & RESORTS.

 Για τον Δήμο μας η υλοποίηση αυτής της τουριστικής  επένδυσης δεν αποτελεί μόνο μια μεγάλη ανάσα στο πρόβλημα της ανεργίας αλλά και ένα  τεράστιο αναπτυξιακό βήμα για όλη τη  περιοχή  συμπληρώνοντας επάξια τον Αναπτυξιακό άξονα  του Δήμου μας  :

Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού –  Κάστρο του Γλά - Σπηλιά Ηρακλή , Καταβόθρα –Ιερά Μονή Πελαγία -  Όρμος Σκροπονερίου  

 Διαχειριστής του Έργου είναι η εταιρεία Aristo Developers Α.Ε., μέλος επίσης του Ομίλου Εταιρειών Dolphin Capital Investors, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη τουριστικών παραθεριστικών θέρετρων, τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, κατασκευής, λειτουργικότητας και συστημάτων περιβαλλοντικής προστασίας και υπηρεσιών. Η τουριστική επένδυση προβλέπει τη δημιουργία ενός πρότυπου ολοκληρωμένου παραθεριστικού θέρετρου 40.400 τ.μ. και 680 κλινών που αναπτύσσεται σε έκταση 1.720 στρεμμάτων περίπου. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από το Κεντρικό Κτίριο (δωμάτια, υπηρεσίες , εστιατόρια κ.ά), τα ανεξάρτητα bungalows, το κτίριο spa, τα κτίρια βοηθητικών λειτουργιών και τα τουριστικά επιπλωμένα διαμερίσματα.
Το θέρετρο περιλαμβάνει επίσης λιμενική εγκατάσταση για την εξυπηρέτηση των παραθεριστών καθώς και τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό.

Οι αδειοδοτήσεις του έργου σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο  Τουρισμού αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013 .

Δείτε την αναλυτική  παρουσίαση της τουριστικής επένδυσης :
5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πλάκα μας κάνετε , τέτοια επένδυση στο Δήμο Ορχομενού?

Ανώνυμος είπε...

Λάμπρο αυτή η περιοχή είναι στο Δήμο μας όλη ?
Έχουμε παραλία εκεί που ανήκει στο Δήμο Ορχομενού ?
Τεράστια ιστορία το έργο αυτό.
να πούμε κι ένα μπράβο σε όσους το παλεύουν!!!

Το καθημερινό βήμα της πόλης μας! είπε...

Ανώνυμε αναγνώστη, το ερώτημα το δημοσιεύω ως αστείο! Φυσικά δεν κάνουμε πλάκα!!!

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα προσεκτικά τη παρουσίαση , μάλλον πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στη Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο . Μπράβο ρε παιδιά , τι να πω , τη δύσκολη εποχή που περνάμε αν ξεκινήσει τέτοιο Ξενοδοχείο στο Δήμο μας, Ναι αυτό είναι ανάπτυξη!!! Μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Roman Pollacki είπε...

... and where are we now? In August 2016?

DCI share price is at an all-time low and they have designated "Scorpio Bay" as a "non-core" asset... meaning they have no intention of developing it and will be dumping it very soon in order to raise cash to fund their "core" assets which are in the development stage (in Dominican Repubic, Panama and Porto Heli).

Big dreams... no results.