Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Καρναβάλι Ορχομενού: Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις…


Σε λίγες ημέρες το Orchomenos Press έχει γενέθλια! Χρονίζει και – όπως και η ανθρωπινή φύση – έτσι κι` εμείς τώρα νοιώθουμε πως έχουν αρχίζει να … μπουσουλάμε προκειμένου με το πέρασμα του χρόνου να βρούμε τον ορθότερο βηματισμό στην καθημερινή ενημέρωση όλων εσάς, των δεκάδων εκατοντάδων αναγνωστών μας, εντός Ορχομενού, εκτός της Βοιωτίας αλλά και ανά τον κόσμο!
Μια από τις πρώτες, κυριολεκτικά, αναρτήσεις μας ήταν εκείνη με τίτλο «Που` ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια!», στις 3 Φεβρουαρίου 2009! Ο λόγος που σας τη θυμίζουμε είναι διπλός: Πρώτον επειδή η αναφορά μας είχε αφορμή τη φετινή ελπιδοφόρα προσπάθεια αναβίωσης του Καρναβαλιού της πόλης μας ύστερα από πολλά, πολλά χρόνια από τα μέλη του Συλλόγου Πολιτισμού και Παράδοσης Ορχομενού και Δεύτερον επειδή η νέα φουρνιά των μερακλήδων Ορχομένιων όχι απλά έπιασαν δουλειά, αλλά σε λίγες ημέρες (Δείτε Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι Ορχομενού!) τα άρματα θα παρελάσουν και πάλι στην πόλη μας για να χορέψουμε ξανά στο αποκριάτικο τέμπο…
Το Orchomenos Press, που όσο περνούν οι μήνες ολοένα και περισσότερο κατακτά τις καρδιές και την εμπιστοσύνη σας, δημοσιεύει εις ανάμνηση των παλαιότερων στιγμών του φημισμένου Καρναβαλιού του Ορχομενού μια… κλασσική φωτογραφία του άρματος με το όποιο άνοιγε κατά παράδοση κάθε χρόνο η παρέλαση, εμπνευσμένο από το μύθο του Φρίξου και της Έλλης πάνω στο χρυσόμαλλο κριάρι, παιδιά του Ορχομένιου μυθικού βασιλιά Αθάμα και της Νεφέλης, που η Θηβαία μητριά τους Ινώ θέλησε να θυσιάσει για να αποκτήσει και πάλι καρπό η έφορη κωπαϊδική γη…

Γιατί το Καρναβάλι μας είχε χαρακτήρα, είχε έμπνευση, είχε δημιουργία και διάθεση για αυθεντικό χιούμορ! Γι` αυτό και ήταν και μοναδικό!

ΥΓ. Για την ιστορία, στη φωτογραφία - κάρτ ποσταλ του 1968 τον Φρίξο «υποδύεται» ο κ. Μάριος Παπαγεωργίου και την Έλλη η κα Βαρβάρα Κολοβου! Ευχαριστούμε την κα Έφη Τσάπρα – Καρρή που μας την εμπιστεύθηκε από το πλούσιο αρχείο της. Χάρισμά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: