Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Βλάχικο Γάμο της ΘήβαςΑύριο σύσκεψη και με τη Δημοτική Αρχή για την καλύτερη διοργάνωση του βιωματικού εθίμου της Βοιωτίας

Με σκοπό την καλύτερη διοργάνωση του εθίμου του Βλάχικου Γάμου συναντήθηκαν, για πρώτη φορά, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στα γραφεία του Παραδοσιακού Συλλόγου Βλάχικου Γάμου Θηβαίων, όπου συζήτησαν τους τρόπους προβολής του μιας και το έθιμο είναι ο μοναδικός πόλος έλξης πολλών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το http://www.star-online.gr/. Μάλιστα, τα μέλη του Συλλόγου Παραδοσιακού Βλάχικου Γάμου διοργανώνουν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους την προσεχή Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2009, το μεσημέρι στην πόλη της Θήβας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Παραδοσιακού Συλλόγου Βλάχικου Γάμου, στις 20 Ιανουαρίου 2010, και συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδία; Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Επαρχίας , του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Βλάχικου Γάμου. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και προέκυψε από την ανάγκη για καλύτερη διοργάνωση του εθίμου, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων και με κύριο στόχο την προβολής της πόλης μας, μιας και το έθιμο είναι ο μοναδικός τρόπος έλξης πολλών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Οι φορείς θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη με τον Δήμαρχο Θηβαίων αύριο, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010 στις 10.00π.μ στο Δημαρχείο, για να συζητήσουν το θέμα του εθίμου του Βλάχικου Γάμου και ζητηθεί να υπάρξει μέριμνα από την πλευρά του Δήμου για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την αρμοδιότητά του .

Δεν υπάρχουν σχόλια: