Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Οι Αθηναϊκες εφημερίδες καταγγέλλουν το ρίσκο για την εγκατάλειψη της μεγάλης πρωτοποριακής επένδυσης!


Μετά από συνέντευξη τύπου που οργάνωσαν οι επενδυτές του έργου (στη φωτογραφία ο κ. Γιώργος Σαββίδης εξηγεί την επένδυση στους εκπροσώπους του Τύπου) την 19η Ιανουαρίου 2010, όλος ο αθηναϊκός τύπος μιλάει για τη σημαντική πρωτοποριακή επένδυση που παραμένει κολλημένη στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας.
Οι εφημερίδες επισημαίνουν τον οικολογικό σχεδιασμό, τη σημασία για την περιοχή και τη χώρα που προκύπτουν από το μέγεθος της επένδυσης (2 δις ευρώ) αλλά και τη δημιουργία 8.000 θέσεων εργασιας. Στο οραμα της νεας κυβερνησης εχουν εναποθεσει τις τελευταιες τους ελπιδες οι επενδυτές που δεν εχουν πολλη δυναμη ακομη να συνεχισουν.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα δημοσιεύματα:
Το Βήμα: Η γραφειοκρατία «πνίγει» τουριστική επένδυση 2 δισ. ευρώ στη Φθιώτιδα
Καθημερινή: Επένδυση 2 δισ. ευρώ «λιμνάζει» στην Αταλάντη
Εξπρές: Σε εκκρεμότητα λόγω γραφειοκρατίας, η τουριστική επένδυση «Atalanti Hills»
Χρηματιστήριο: "Μπλόκο" στο project Atalanti Hills
Κέρδος: Το κράτος- τέρας μπλοκάρει μεγάλη οικολογική τουριστική επένδυση
Ναυτεμπορική: Καμία απάντηση
Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων (ΑΠΕ): «Atalanti Hills»: Τουριστική επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ στο νομό Φθιώτιδας δεν έχει ακόμα ξεκινήσει
Toursim and Property: Μια μεγάλη πρωτοποριακή επένδυση κλεισμένη στα συρτάρια
Η εταιρεία Λοκρός εξήγησε στον τύπο και ποσο «Έχουμε εκτεθεί απέναντι στους ξένους συνεργάτες μας οι οποίοι πλέον απορούν εάν τελικά η Ελλάδα θέλει επενδύσεις ή όχι. Ειλικρινά, δεδομένης της αντιμετώπισης που έχει λάβει το έργο έως τώρα δεν ξέρουμε τι να τους απαντήσουμε. Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς για τη χώρα μας είναι λυπηρό οι υπηρεσίες να κωλυσιεργούν και να δημιουργούν καθυστερήσεις σε ευκαιρίες ανάπτυξης όπως το «Atalanti Hills». Ευελπιστούμε η νέα κυβέρνηση να ακολουθήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και τα έργα ανάπτυξης να προσπελάσουν το σκόπελο της γραφειοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: