Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Απογοήτευση από τους Αγρότες στο πρόσωπο της Κ. Μπατζελή


Ξεκίνησε η Διημερίδα διοργανώνουν η Ο.Κ.Ε. και το ΥΠ.Α.Α.Τ

Ξεκίνησε σήμερα στο Ζάππειο (Διημερίδα διοργανώνουν η Ο.Κ.Ε. και το ΥΠ.Α.Α.Τ... ) ο Κοινωνικός Διάλογος για την Αγροτική Πολιτική, με τη συμμετοχή των υπουργών Αγροτικής Κατερίνας Μπατζελή και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη.Στο μεταξύ, σε αδιέξοδο κατέληξε, χθες, η πρώτη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εκπροσώπους αγροτών από δεκατέσσερα μπλόκα της Κεντρικής Ελλάδας.

Οι αγρότες θεώρησαν ότι δεν αντιμετωπίστηκαν τα αιτήματά τους και παρέπεμψαν στις γενικές συνελεύσεις των διαφόρων "μπλοκ" τις αποφάσεις για συνέχιση των καταλήψεων στους δρόμους. Ανακοίνωσαν δε ότι οι κινητοποιήσεις τους συνεχίζονται με κλείσιμο δρόμων.Από την πλευρά της, η κα Μπατζελή έκανε έκκληση στους αγρότες να επιδείξουν την κοινωνική ευαισθησία τους, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για να δοθούν ενισχύσεις.
«Είμαστε κοντά στους αγώνες των αγροτών. Θα ακολουθήσουμε το δρόμο των ρήξεων των θεσμικών αλλαγών στην αγροτική οικονομία, στο αγροτικό κίνημα» ανέφερε, επισημαίνοντας ακόμα πως: «Οι αγρότες γνωρίζουν τα προβλήματα και ελπίζω να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το καλό της κοινωνίας». Ανάλογο ήταν και το μήνυμα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να συμπαραταχθούμε με τους πολλούς που είναι οι αγρότες και να στηρίξουμε το εισόδημά τους με κάθε δυνατό, θεσμικό μέτρο. Δεν θα είμαστε με τους λίγους που ασυδοτούν στην αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: