Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Με τις ευλογίες του Μακαριοτάτου θα προχωρήσει η ίδρυση του «Παραδοσιακού Σπιτιού του Αγίου Σπυρίδωνα»


Ύστερα από την επιστολή που απέστειλε στις 6 Ιανουαρίου 2009 η μπροστάρισα αυτής της ιδέας, η κα. Βαρβάρα Γιαννακίτσα με τον σύζυγό της Στάθη, μόλις δεκαπέντε ημέρες σχεδόν μετά, στις 20 Ιανουαρίου 2009, έλαβαν μια άκρως συγκινητική επιστολή ηθικής συμπαράστασης στο έργο τους από τον Ηγέτη της Εκκλησίας της Ελλάδος και επί σειρά ετών σεβάσμιο ποιμενάρχη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Ιερώνυμο.

Με μια εγκάρδια επιστολή, ο Ηγέτης της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον οποίο με υπερηφάνεια αναφέρεται όλη η Βοιωτία και όχι μόνο, υπέγραψε πρώτος τη λίστα των εθελοντών πολιτών για την ίδρυση του φορέα διεκδίκησης και υλοποίησης της συγκεκριμένης πρότασης που ακούει στο όνομα «Το Παραδοσιακό Σπίτι του Αγίου Σπυρίδωνα», φορέας που θα φέρει την ονομασία «Οι Φίλοι του Παραδοσιακού Σπιτιού του Αγίου Σπυρίδωνα».

«Εύχομαι από την καρδιά μου ο Θεός να χαρίζει στον Μακαριότατο φώτιση στο πολύπλευρο του έργου του. Για εμάς, τους κατοίκους του Αγίου Σπυρίδωνα η ηθική του υποστήριξη αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός! «Τις επόμενες ημέρες είμαστε πρόθυμοι να συναντήσουμε τιμητικά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορχομενού κ. Παναγιώτη Υπερήφανο και να του ζητήσουμε – ως θεσμικός εκπρόσωπος του τρίτου μεγαλύτερου Δήμου του Νομού μας – να υπογράψει και εκείνος τη λίστα των εθελοντών που στηρίζουν αυτή την πρόταση, ενώ συμμέτοχους σ` αυτή την ιδέα μας θέλουμε το Δήμαρχο μας κ. Λουκά Υπερήφανο και σύσσωμο το ΔΣ» λέει η κυρία Γιαννακίτσα.

«Αμέσως μετά είμαστε αποφασισμένοι να ζητήσουμε την ηθική υποστήριξη και του Νομάρχη μας κ. Κλέαρχου Περγαντά, εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων και ασφαλώς και του σεβάσμιου Ιεράρχη μας κκ. Γεωργίου» συνεχίζει.

«Για εμάς η ιστορική πλέον ηθική υποστήριξη του κκ. Ιερωνύμου ήταν η αρχή! Από εδώ και πέρα τίποτε δεν μπορεί να μας σταματήσει! Ακόμη και εάν τα χρήματα που χρειαζόμαστε δεν θα καταφέρουμε να τα βρούμε μέσω προγραμμάτων ή μέσω άλλων δυνατοτήτων, είμαστε αποφασισμένοι έως και έρανο να διεξάγουμε μόνο και μόνο να καταφέρουμε να δούμε το όνειρό μας να γίνεται πραγματικότητα! Μέσω του δημόσιου βήματος που μου δίνεται, καλώ όλους τους κατοίκους του Δήμου Ορχομενού, τους συγχωριανούς μου και ασφαλώς όλους τους φίλους του Ορχομενού και του Αγίου Σπυρίδωνα να σταθούν στο πλευρό μας και να μας παράσχουν και εκείνοι την ηθική τους υποστήριξη. Καλώ, ακόμη, και οποιοδήποτε ακόμη φορέα ή μεμονωμένο επιχειρηματία ή εν δυνάμει χορηγό να σκύψει με ενδιαφέρον στην ιδέα μας και να μας παράσχει ακόμη και υλική υποστήριξη! Δεν μας περισσεύει κανείς γιατί αυτό που θέλουμε να κάνουμε δεν ανήκει σε κανέναν μας! Ανήκει στο καθήκον μας να διατηρήσουμε τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας σε μια εποχή που όλα ισοπεδώνονται!» καταλήγει η κυρία Γιαννακίτσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στάθης και η Βαρβάρα Γιαννακίτσα απάντησαν στο κκ. Ιερώνυμο με μια εγκάρδια επιστολή ευχαριστίας στην οποία μεταξύ άλλων εύχονται « ο Θεός να μας αξιώσει να σας προσκαλέσουμε το συντομότερο στα εγκαίνια του χώρου που φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε, στο όμορφο χωριό μας, τον Άγιο Σπυρίδωνα Βοιωτίας».


Άμεση ήταν και πάλι η εγκάρδια απάντηση του Ηγέτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος μάλιστα σύντομα εύχεται να γίνουν και τα εγκαίνια!


Και τις δύο - ιστορικές πλέον - επιστολές του κκ. Ιερωνύμου δημοσιοποιούμαι για την πληρέστερη ενημέρωσή σας!

Το θέμα ανέδειξαν ύστερα από πολύμηνες επαφές όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν ένα μικρό αλλά ιδιαίτερα νοικοκυρεμένο χωριό του κάμπου της Βοιωτίας με δραστήριους και δημιουργικούς ανθρώπους όπως είναι η οικογένεια του Στάθη και της Βαρβάρας Γιαννακίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: