Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Και το όνομα αυτού... Αθάμας Κολοβός!


Λίγες ημέρες πριν - στο πλαίσιο των πολυποίκιλων πληροφοριών που ανακοινώνουμε - σας είχαμε βάλει και τον πρώτο μας ... γρίφο που αγγίζει από τη μια τη μεγάλη ιστορία ή και τους μύθους ακόμη του τόπου μας και από την άλλη την σύγχρονη πραγματικότητα, καθώς ο Ορχομένιος συμπολίτης μας είναι ένα όχι απλα... υπαρκτό πρόσωπο αλλά και ένας αληθινά ενεργός κάτοικος της πόλης μας.
Ο κύριος Αθάμας Κολοβός, λοιπόν, είναι ο μοναδικός Ορχομένιος που φέρει το όνομα του μυθικού μας βασιλιά.
Είναι κάτοικος της Σκριπούς και ονομάστηκε "Αθάμας" επειδή ο πατέρας του είχε αυτή την επιθυμία από βαθιά αγάπη για την ιστορία του Ορχομενού!
Ο κ. Κολοβός είναι σήμερα συνταξιούχος γεωργός και κατά τη διάρκεια του βίου του υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Αγροτικού Συναιτερισμού Σκριπούς, από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης και διοργάνωσης του Καναβαλιού ενώ έχει υπηρετήσει και ως Εκκλησιαστικός Επίτροπος της Ενορίας της "Παναγίας της Σκριπούς".
Ο λόγος της αναφοράς μας στο πρόσωπό του γίνεται, όμως, για τη... μοναδικότητα του ονόματός του καθώς πεποίθησή μας είναι πως ο κ. Κολοβός οφείλουμε να τύχει από την τοπική μας κοινωνία κάποιας ξεχωριστής τιμής στο πρόσωπό του μόνο και μόνο για να "θυμίσει" σε όλους μας πως κουβαλά ένα ζωντανό κομμάτι της μακράς μας ιστορίας.
Η πρότασή μας είναι ο Δήμος Ορχομενού να σκεφτεί να οργανώσει μια εκδήλωση για τον κ. Αθάμα Κολοβό ενώ προχωράμε και ένα βήμα πιο πέρα και ... τολμάμε να προτείνουμε ακόμη να θεσπίσει και ένα χρηματικό ποσό σε όποιον Ορχομένιο συμπολίτη μας θελήσει σήμερα να χαρίσει στους απογόνους του ένα από τα μυθικά - ιστορικά ονόματα του Ορχομενού, προκειμένου να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορία μας! Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς να μάθουμε και τη δική σας γνώμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: