Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Η καρδιά του Εθνικού Συμβουλίου Νέων χτυπά στον Ορχομενό


«Σε κάθε περιφέρεια διοργανώνουμε ημερίδες συζητώντας, αναδεικνύοντας περιβαλλοντικά θέματα. Ερχόμαστε κοντά με τοπικούς φορείς και αναζητάμε κοινές δράσεις με γνώμονα ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους μας».

Αυτό είναι το μήνυμα που θα στείλει και από τον Δήμο Ορχομενού το ερχόμενο Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο Ορχομενού «ΠΕΤΡΙΝΑ» (Μινύου 3) το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη μία και μοναδική ημερίδα που διοργανώνεται με στόχο την δημιουργία γέφυρας γνωριμίας της νεολαίας με τους φορείς της περιοχής μας.
Το 'SMS of Youth' είναι μία πρωτοβουλία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας( Ε.ΣΥ.Ν) που στοχεύει στη δημιουργία γεφυρών επικοινωνίας προκειμένου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο οι δομές νεολαίας, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις νεολαίας, οι επιχειρήσεις, οι Περιφέρειες, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τα Επιμελητήρια, τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα Ι.Ε.Κ.
Βασική μέριμνα του Ε.ΣΥ.Ν. είναι η συγκεκριμένη προσπάθεια να αποτελέσει το όχημα για την ανάπτυξη συνεργιών με ομάδες νέων και όχι μόνο αλλά και να δημιουργήσει αμοιβαία επωφελείς δραστηριότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών και ιδεών μεταξύ των νέων και των επιχειρήσεων μέσα από τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) στα οποία εμπλέκονται οι τελευταίες.
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της ημερίδας που ξεκινά το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο Ορχομενού «ΠΕΤΡΙΝΑ» (Μινύου 3) διαμορφώνεται ως εξής:

13.00-15.00 Εκδήλωση των Νομαρχιών, των Δήμων, των ΤΕΔΚ, του ΑΕΙ, του ΑΤΕΙ, του ΤΕΕ και της Περιφέρειας παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ.Παντελή Σκλιά. Δυνατότητες συνεργασίας με τα ΤΟ.ΣΥ.Ν.
15.00-16.00 Διάλειμμα – Γεύμα
16.00-17.00 Εκδηλώσεις του Ε.ΣΥ.Ν σε συνεργασία με τα ΤΟ.ΣΥ.Ν της περιφέρειας και το Επιμελητήριο. Ενημέρωση των ΤΟ.ΣΥ.Ν από τον Πρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν, Γιώργο Ν. Στασινό, για την απορρόφηση πόρων από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα.
17.00-18.00 Παρουσίαση της πλατφόρμας του Ε.ΣΥ.Ν, με σκοπό την επικοινωνία των ΤΟ.ΣΥ.Ν., http://www.tosyngroups.gr/, και του site http://www.smsofyouth.gr/, από τον επιστημονικό συνεργάτη μας Νεκτάριο Συλλιγαρδάκη. Δυνατότητες για τα ΤΟ.ΣΥ.Ν μέσω της χρήσης νέων μέσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: