Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στηρίζει την Ώρα της Γης


Με τον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την πρωτοβουλία της Ώρας της Γης 2009, συντάσσεται και το Φανάρι, με το μήνυμα θερμής υποστήριξης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στηρίζει την Ώρα της Γης και απευθύνει κάλεσμα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, «ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητος», για συμμετοχή στην παγκόσμια συμμετοχική δράση του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δηλώνει την ένθερμη υποστήριξή του στην πρωτοβουλία του WWF, τονίζοντας ότι η συλλογική δράση για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής αποτελεί κορυφαία εκδήλωση αλληλεγγύης και ενότητας, ενώπιον μιας καταστροφής. Όπως τονίζεται μάλιστα στη σχετική επιστολή, στις 8:30 το βράδυ της 28ης Μαρτίου, θα σβήσουν τα φώτα των κτιρίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

«Καλούμεν τους πάντας, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητος, να συμμετάσχουν εις την «Ώραν της Γης», πρωτοβουλίαν της διεθνούς περιβαλλοντικής οργανώσεως WWF, η οποία έχει εξελιχθεί πλέον εις παγκόσμιον συλλογικήν δράσιν δια την προστασίαν του ενός και μόνου πλανήτου μας». Με τον τρόπο αυτό, το Οικουμενικό Πατριαρχείο συμβάλλει στην πραγματοποίηση του στόχου της Ώρας της Γης, που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή περισσότερων από ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων στην μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη.

«Η υποστήριξη της πρωτοβουλίας της Ώρας της Γης από τον ‘πράσινο’ Πατριάρχη αποτελεί απόδειξη της οικουμενικότητας του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η συμμετοχή του πνευματικού ηγέτη περισσότερων από 250.000.000 ορθοδόξων χριστιανών ανά τον κόσμο στη μεγαλύτερη συλλογική δράση για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής δίνει νέα διάσταση στις προσπάθειές μας», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: