11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ...

Άποψη του κ. Λουκά Ντάνου, ΕκπαιδευτικόςΕΝΙΣΧΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ.
Συνήθης επιγραφή σε κάθε Ναό που χτίζεται οπουδήποτε στη χώρα.
ΕΝΙΣΧΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

Ασυνήθης και ανύπαρκτη επιγραφή οπουδήποτε στη χώρα. Γιατί;
Σε όλους τους Ναούς υπάρχει θεάρεστος και θεόπεμπτος επαιτεία "ενισχύσατε τον εξωραϊσμό του Ιερού Ναού "υπέρ φιλόπτωχου ταμείου" και κάθε είδους εφευρετικός τρόπος απόσπασης χρήματος με ανταποδοτικούς τόκους (όχι κεφάλαιο) στην … άλλη ζωή.
Σε κανένα Σχολείο, παιδικό σταθμό, νοσοκομείο ή ερευνητικό κέντρο δεν υπάρχει νομική κάλυψη κουτιού επαιτείας. Αν σε κάποιο Σχολείο ή νοσοκομείο τολμήσει ο Διευθυντής να ζητήσει, επί αποδείξει, την βοήθεια του κοινού για την οικονομική στήριξη του ιδρύματός του κινδυνεύει να χαρακτηριστεί κλέφτης ή αντιπολιτευόμενος γιατί η πολιτεία καλύπτει, όταν καλύπτει, τις δαπάνες λειτουργίας των.
Κύριοι ρασοφορεμένοι και λαϊκοί με σφιχτές έως πνιγμού γραβάτες με λεκιασμένο κόμπο, το Θεό πρέπει να προσεγγίζεις με την καρδιά όχι με το πορτοφόλι.
Δεκάδες λείψανα Αγίων (κάποιος αθεόφοβος ευσεβής τεμάχισε το σώμα του Αγίου) περιφέρονται από Ναό σε Ναό με στόχο να προσκυνήσουν και να ασημώσουν οι πιστοί.

Τα έσοδα μετρώνται με μεγάλα νούμερα και φυσικά μερτικό έχει και ο ιδιοκτήτης Ναός, αδελφότητα ή ιερά μονή. Με το αζημίωτο ο δανεισμός των ιερών λειψάνων και σκευών.
Χρυσή θήκη συνήθως σφαιρική με ενθέσεις αργύρου, έχει στην κορυφή μικρή οπή από όπου προβάλλει τμήμα της κάρας Αγίου. Φαντάζομαι ότι η κάρα του Αγίου έχει τεμαχιστεί και πολλοί εν Χριστώ Αδελφοί έχουν κάποιο κομμάτι κράχτη ή δόλωμα για την συγκέντρωση χρήματος και όχι μόνον. Όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται με λίγα κέρματα.
Σε πλειοδοτικό διαγωνισμό βγαίνει ποιος Άρχοντας του χωριού θα μεταφέρει την θαυματουργό εικόνα του πολιούχου Αγίου, δίνουν τον Άγιο στον πλουσιότερο που πλήρωσε καλά, όχι στον πλέον ενάρετο.
Οι τσέπες αντικατέστησαν τις καρδιές μας και η αντικατάσταση έγινε από δήθεν ευσεβείς που θεωρούν όποιον έχει αντίρρηση ασεβή.
Φαρισαίοι!! Πότε επιτέλους Ουαί υμίν ;ΥΓ: Ευχαριστούμε τον κ. Ντάνο για την συμμετοχή του στο Orchomenos - Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: