Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Τιμητική διάκριση απέσπασε και φέτος η Βοιωτία στην έκθεση του Λαϊκού Πολιτισμού

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Βοιωτία πρόβαλε το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα που διαθέτει, στην πανελλαδική έκθεση «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» που έγινε στο ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ στις 20-22 Μαρτίου 2009. Ξεχωριστή και φέτος η συμμετοχή της Βοιωτίας λαμβάνοντας τιμητική διάκριση – βραβείο «Η Καινοτομία στον Πολιτισμό» ανάμεσα στις 150 συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο περίπτερο της Βοιωτίας η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας , η ΤΕΔΚ και ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς σχεδίασαν και παρουσίασαν τις καινοτομίες που έχουν υλοποιηθεί ή σχεδιάζονται για την επόμενη περίοδο για την τουριστική αξιοποίηση του πολιτιστικών πόρων της. Το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, το Μουσείο Εικονικής πραγματικότητας του Δήμου Χαιρώνειας, το αντίστοιχο Μουσείο του Δήμου Ορχομενού, αποτέλεσαν την βάση της προβολής του πολιτιστικού δυναμικού του Νομού στο περίπτερο της Βοιωτίας σε συνδυασμό με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από όλους τους Δήμους της Βοιωτίας.


Ακόμη ξεχωριστή προβολή είχε ο Δήμος Σχηματαρίου προβάλλοντας την υλοποίηση των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου , που θα γίνουν στο Σχηματάρι στις 5-6/9/2009.


Τον συντονισμό της οργάνωσης της συμμετοχής της Βοιωτίας είχε η Αναπτυξιακή εταιρεία της Νομαρχίας της Βοιωτίας (ΒΑΕΠΑΕ).
ΥΓ. Δεν γνωρίζουμε πόση σημασία έχει αλλά κανείς εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας δεν κατάφερε να ... πεταχεί στην Αθήνα, καμιά από τις τρεις ημέρες του Συνέδρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: