Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Εσπερίδα για τον Θρησκευτικό Τουρισμό στην Lamiaexpo 2022

 


Με εκλεκτούς εισηγητές, ιεράρχες και καθηγητές πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε Εσπερίδα με θέμα: «Θρησκευτικός Τουρισμός», την οποία διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος,  το απόγευμα της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2022 στο πλαίσιο της διεξαγωγής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας «Lamiaexpo 2022», η οποία πραγματοποιείται από 23 – 28 Σεπτεμβρίου 2022 στην πόλη της Λαμίας.

          Στο συνεδριακό κτίριο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και σύμφωνα με το πρόγραμμα της Εσπερίδας παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομο με θέμα: «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος, ως τουριστικός και όχι μόνον προορισμός και η πολύπλευρη ανάπτυξη της γύρω περιοχής», από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο, με θέμα: «Το βασιλομονάστηρο του οσίου Λουκά Βοιωτίας. Η πορεία του και η δυναμική του μέσα στο χρόνο», από τον Καθηγητή κ. Χρήστο Καραγιάννη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, με θέμα: «Ο θρησκευτικός τουρισμός ως μοχλός αειφόρου ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η περίπτωση των Ιερών Μονών της Ανατολικής Φθιώτιδας», από τον Επίκουρο Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου κ. Λάμπρο Μπαμπαλιούτα, με θέμα: «Η συμβολή της πολύπλευρης διακυβέρνησης στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού» και τέλος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών με θέμα: «Ένα project για την τουριστική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και η αξία των ψηφιακών μέσων».

          Συντονιστής της Εσπερίδας ήταν ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν: ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Κυρίτσης.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών  ευχαριστώντας τους Αγίους Αρχιερείς για τις πολύ ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους σημείωσε:

          «Είμαστε απόψε εδώ ενωμένοι, οι Ιεράρχες της Στερεάς Ελλάδος, και οι παρόντες και οι λοιποί σπουδαίοι και εκλεκτοί πατέρες και αδελφοί μας, είμαστε ένα σώμα, μια καρδιά, μια ψυχή, ένα πνεύμα, ενωμένοι και αγαπημένοι για το καλό της Στερεάς Ελλάδος».

          Ακολούθησε επίσκεψη στα περίπτερα της Έκθεσης, ανάμεσα στα οποία και στο περίπτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στο οποίο διατίθενται μοναστηριακά προϊόντα και εργόχειρα των Ιερών Μονών της Φθιώτιδος, καθώς και επιλεγμένα βιβλία από το Βιβλιοπωλείο «ΈΝΘΕΟΝ».

          Την Εσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός και όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, η Δήμαρχος Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου, η Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας κ. Λεωνίδας Κωστόπουλος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαμιέων, ο Φρούραχος Λαμίας – Διοικητής ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κρητσωτάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, κ. Γεώργιος Γιαννίτσης,  η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο  Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος  κ. Δημήτριος Δρακάκης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων του (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, πολλοί ακόμη επίσημοι και πλήθος κόσμου.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: