Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Στο κοινοβούλιο το θέμα των Πρωτοδικείων Λιβαδειάς - Θήβας από την Βουλευτή κα Γιώτα Πούλου - Ζητά να μην καταργηθεί κανένα από τα δύο!


Με επείγουσα Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Φλωρίδη, ζητώ να παραμείνουν ως έχουν τα Πρωτοδικεία στη Λιβαδειά και στη Θήβα και να μην καταργηθεί κανένα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που μάλλον κυκλοφόρησαν σκόπιμα ως «διαρροές», για τις αλλαγές του Δικαστικού Χάρτη και στη Βοιωτία προτείνεται η συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του Νομού, σχεδιάζει «επί χάρτου» και διχάζει τους πολίτες με το ψευδεπίγραφο δίλημμα ποια πόλη, η Λιβαδειά ή η Θήβα, θα έχει το κεντρικό Πρωτοδικείο και το περιφερειακό αντίστοιχα.

Οι τοπικές κοινωνίες, θεσμικοί, παραγωγικοί και συλλογικοί φορείς κινητοποιούνται και διεκδικούν τη διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων αφού τα Πρωτοδικεία Λιβαδειάς και Θήβας διεκπεραιώνουν μεγάλο όγκο εκδικαζομένων υποθέσεων,

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να συνεχίσει το σχέδιο της συγχώνευσης και συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Οφείλει να εξετάσει τις ιδιαιτερότητες της Βοιωτίας και να διατηρήσει όπως είναι και τα δύο Πρωτοδικεία Λιβαδειάς και Θήβας, λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας του Νομού μας αλλά και του πλήθους των υποθέσεων.

 Η επίσπευση της απονομής δικαιοσύνης που επικαλείται, απαιτεί προσλήψεις δικαστών και διοικητικού  προσωπικού! Η συγχώνευση και η συγκέντρωση των υποθέσεων σε ένα Πρωτοδικείο θα επιτείνει το πρόβλημα και θα προσθέσει επιπλέον ταλαιπωρία και έξοδα στους δικηγόρους, τους υπαλλήλους και τους πολίτες.

Η Ερώτηση διαθέσιμη εδώ:

https://docs.google.com/document/d/1igUl0DEppEH9oWDC4PAxPsu5P6eCeUMM/edit?usp=drivesdk&ouid=111467385552544978661&rtpof=true&sd=true

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: