Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Αγροτικές ασφαλίσεις: Αλλαγές στην ιδιωτική ασφάλιση

 


της Ελενας Ερμείδου

Ουσιαστικές αλλαγές στην ασφάλιση της αγροτικής οικονομίας με την αναδιαμόρφωση του ΕΛΓΑ σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με στόχο να καλυφθούν οι κίνδυνοι στην αγροτική παραγωγή. Σύμφωνα με του υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη το νέο σχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στον ρόλο που μπορεί να έχει η ιδιωτική ασφάλιση στην αγροτική οικονομία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με τις αγροτικές ασφαλίσεις στην Ελλάδα είναι διαχρονικό και ολοένα αποκτά περισσότερες και πιο σύνθετες διαστάσεις.

Πλέγμα κινδύνων

Τα ακραία τοπικά καιρικά φαινόμενα, οι ασθένειες, ο κακός σχεδιασμός των καλλιεργειών στην Ελλάδα, οι ελλείψεις τεχνολογικών γνώσεων, το χαμηλό επίπεδο γεωργικής εκπαίδευσης αγροτών και η έλλειψη προστασίας των καλλιεργειών έναντι των ακραίων καιρικών συμβάντων συντηρούν τα προβλήματα και τα αυξάνουν. 

Διαβάστε όλο το άρθρο 

https://insuranceworld.gr/125226/eidiseis/asfalistikes-eidiseis/agrotikes-asfaliseis-allages-stin-idiotiki-asfalisi/?utm_source=1&utm_medium=email&utm_campaign=NEWSLETTER_31-01-2024&utm_content=title

Δεν υπάρχουν σχόλια: