Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τις επιχειρούμενες αλλαγές στον δικαστικό χάρτη της χώρας - Υπέρ της διατήρησης των Πρωτοδικείων Λιβαδειάς και Θήβας

 


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, στην πόλη της Λαμίας προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο:

- Αναγνωρίζεται η ανάγκη μεταρρυθμίσεων με στόχο την ποιοτικότερη και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, όπως και η σημασία του σχεδιασμού, που θα πρέπει βεβαίως να λάβει υπόψιν τα τοπικά στοιχεία κάθε περιοχής. 

- Επισημαίνεται ως θετική η ήδη εκπεφρασμένη βούληση των αρμόδιων φορέων για τη διατήρηση των δυο Εφετειακών εδρών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που είναι απολύτως απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης, αλλά και την περιφερειακή ανάπτυξη. 

Ως προς τα Πρωτοδικεία Λιβαδειάς και Θήβας:

- Είναι γνωστή η ιδιαιτερότητα της Π.Ε. Βοιωτίας με τη συνύπαρξη δυο ισομεγεθών αστικών πόλων, της Λιβαδειάς και της Θήβας με αντίστοιχες δυνατότητες και ανάγκες.

- Προς τούτο κρίνεται απολύτως αναγκαίο να διατηρηθούν, κατ' εξαίρεση στην Π.Ε. Βοιωτίας, οι δυο διακριτές έδρες.  Επιλογή, η οποία είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην εύρυθμη και ταχεία απονομή δικαιοσύνης, καθώς επίσης και στην οικονομική και κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. 

Το παρόν ψήφισμα συνυπογράφουν οι:

Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, επικεφαλής της παράταξης: «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας».

Κώστας Μαρκόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Στερεά Περιφέρεια».


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΛΟΥΚΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ - ΜΑΓΟΥΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: