Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης οι Δήμαρχοι Λεβαδεών, Ορχομενού, Αλιάρτου – Θεσπιέων και Διστόμου –Αράχωβας – Αντίκυρας – Δίπλα τους οι Βουλευτές και ο Δ.Σ.Λ – Κοινό μέτωπο για να εξαιρεθεί η Βοιωτία από τον χάρτη συγχώνευσης των Πρωτοδικείων της

 


Τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδη και τον Υφυπουργό κ. Ι. Μπούγα επισκέφθηκαν χθες οι Δήμαρχοι Λεβαδεών, Ορχομενού, Αλιάρτου – Θεσπιέων και Διστόμου –Αράχωβας – Αντίκυρας κκ. Δημήτρης Καραμάνης, Γιώργος Τζαβάρα, Γιώργος Αραπίτσας και Γιάννης Σταθάς μαζί τους Βουλευτές του Νομού κ. Λ. Κτιστάκη, Γ. Πούλου και Γ. Μουλκιώτηκαθώς και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Βασίλης Δαλαμάγκας και τα μέλη κ. Θεόδωρος Γερονικολός και κ. Θανάσης Παντρευτής. 

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί με πρωτοβουλία του κ. Δημήτρη Καραμάνη, μεταφέροντας μάλιστα το χθεσινό ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς να εξαιρεθεί από τον χάρτη συγχώνευσης των Πρωτοδικείων η Βοιωτία και να μην στερηθεί την έδρα του Πρωτοδικείου η πρωτεύουσα του Νομού, η Λιβαδειά. 

Οι αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί εκπρόσωποί μας εξέθεσαν - μεταξύ άλλων -  και το βασικό επιχείρημα ότι ο Νομός Βοιωτίας διαχειρίζεται τεράστιο όγκο δικαστικής ύλης λόγω βιομηχανικής δραστηριότητας και κωπαϊδικού πεδίου, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων.

Λάβαμε την διαβεβαίωση από την ηγεσία ότι τα επιχειρήματά μας θα ληφθούν σοβαρά κατά την λήψη της τελικής απόφασης.

«Λάβαμε την διαβεβαίωση από την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι τα επιχειρήματά μας θα ληφθούν σοβαρά υπόψη κατά την λήψη της τελικής απόφασης. Ευχαριστώ τον κ. Υπουργό και τον κ. Υφυπουργό για την ανταπόκριση», σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Δ. Καραμάνης. 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: