Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Edison: Ανθεκτική στην πανδημία η Mytilineos

Σε έκθεσή της η επενδυτική εταιρεία Edison δήλωσε ότι η σημερινή αξία της εταιρείας Mytilineos απέχει παρασάγγας από την πραγματική αξία της εταιρείας εξαιτίας όχι μόνο της προοπτικής ανάπτυξης της, αλλά και της εμφανούς ικανότητας της να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες καταστάσεις σχετιζόμενες άμεσα ή έμμεσα με την οικονομία.

Αν και το 2020 προμηνύεται απαιτητικό για την εταιρία, η έμφαση που δίνει η εταιρεία στο κόστους, οι ανταγωνιστικές τιμές αλλά και το αναπτυξιακό της πρόγραμμα στις ΑΠΕ θα αναχαιτίσουν ως ένα βαθμό τις συνέπειες του κορωνοϊού και θα την επαναφέρουν γρήγορα στην αναμενόμενη ανάπτυξη. Ένας από τους παράγοντες ανάπτυξης της Mytilineos υπολογίζεται ότι είναι και η λειτουργία της μονάδας φυσικού αερίου (CCGT) στο τέλος του 2021 προβλέπεται να ενισχύσει σημαντικά τις απολαβές της Mytilineos από το 2022. 

Βάση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2020 υπολογίζει την τιμή της μετοχής στα 12,2 με 12,5 ευρώ. Οι εκτιμήσεις της Edison για τα EBITDA της Mytilineos το 2020 είναι στα 282 εκατ. ευρώ.  Πηγή: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: