Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Κάλεσμα της κίνησης #SaveNeromylos προς φορείς, συλλόγους & συλλογικότητες της τοπικής κοινωνίας - Ανοιχτό κάλεσμα προς κάθε συντοπίτη για ενεργή συμμετοχή στο εγχείρημα.



Η κίνηση αυτή είναι μια πρωτοβουλία πολιτών για την διεκδίκηση του κτηριακού συμπλέγματος του Νερόμυλου από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) προς τον Δήμο της Λιβαδειάς.
Ο Νερόμυλος, πρώην μύλος Ακριδόπουλου, είναι επίσημα κηρυγμένο μνημείο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ-1η ΕΝΜ, ΦΕΚ 323/Β/22-5-1984) και φιλοξενεί το συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος», αίθουσα εκδηλώσεων και εκθεσιακό χώρο.
Όπως συμβαίνει με πολλά μνημεία, κτήρια και δημόσια οικόπεδα στην ελληνική επικράτεια, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) διαχειρίζεται ή επιθυμεί να διαχειριστεί την δημοτική μας περιουσία με οικονομικό αντάλλαγμα, γεγονός από μόνο του εξοργιστικό, αφού οι χώροι αυτοί - Συνεδριακό Κέντρο "Χρήστος Παλαιολόγος" κι ο Εκθεσιακός Χώρος - δεν επιφέρουν οικονομικό όφελος στον Δήμο με την λειτουργία τούς.
Είναι αδιανόητο αυτοί οι μοναδικοί – για την πόλη μας- χώροι Πολιτισμού κι Αναψυχής να παραμένουν κλειστοί από τον Οκτώβριο του 2019, υπό την ομηρεία μιας Ανώνυμης Εταιρείας του Δημοσίου και μάλιστα κατά παράβαση του ίδιου κανονισμού Παραχωρήσεων της ΕΤΑΔ, άρθρο 8 παρ 1γ, όπου αναφέρεται ρητά ότι «η ΕΤΑΔ μπορεί να παραχωρεί σε δήμους άνευ ανταλλάγματος ακίνητα για εν γένει κοινωφελών δραστηριοτήτων – δηλαδή και πολιτιστικών δραστηριοτήτων».
Απαιτούμε την άμεση δυνατότητα διάθεσής τους στους φορείς, στους συλλόγους & συλλογικότητες της πόλης. Καλούμε όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τις συλλογικότητες που αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα του αιτήματος, να συμπορευτούν μαζί μας έως και την οριστική παραχώρηση των χωρών αυτών στον Δήμο, επ' ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας.
Ο Πολιτισμός δε κληρονομείται, κατακτάται. Οι χώροι Πολιτισμού κι Εκφρασης δε ζητούνται, Απαιτούνται!
Εκ μέρους της κίνησης:
Μαργέλου Βάσω
Σταμάτης Γιώργος
Θεοδωρόπουλος Στέλιος
Νίκος Μελίδης
Κακοσαίος Βασίλης
Γουργιώτη Ειρήνη,
Δημήτρης Τόγιας
Μπαλάσκας Σωτήριος,
Πούλου Ντινα
Κακοσαίος Σπύρος
Δημήτρης Σπυρίδου
Μηλιώτη Μαρία
Γιώργος Ντάλλας
Φίλιππος Καγιάς
Σοφία Γκικοπουλου
Λουκάς Ανδριτσόπουλος
Νίκος Πανόπουλος
Δημητρέλος Παναγιώτης
Δημητρέλος Νικ. Πάνος
Δημητρέλος Χρήστος
Αθανασίου Βασίλης
Γεωργία Σωτηροπούλου
Λουκάς Βαγενάς
Αντώνης Φώσκολος
Φώτης Μανιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: