Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Ο Αρχιεπίσκοπος κκ. Ιερώνυμος θεμελίωσε βρεφονηπιακό σταθμό και νηπιαγωγείο στο Δήλεσι

Έγινε χθες το απόγευμα Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, η θεμελίωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού- Νηπιαγωγείου της Μητροπόλεως στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Δηλεσίου, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. κ. Γεώργιος, ο οποίος ανέφερε ότι το έργο αυτό αποτελεί έκφραση αγάπης του Μακαριωτάτου προς την ιδιαιτέρα πατρίδα του και τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή είναι μια συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Τοπική μας Εκκλησία, τονίζοντας ότι ο Σταθμός θα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά της περιοχής. Και  ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, τον Σεβ. κ. Συμεών, τα μέλη του Δ.Σ. του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος, καθώς και τις νομικές και τεχνικές υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής και της Μητροπόλεώς μας.

Ενώ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Αναπληρωτής Προέδρος του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος, αναφέρθηκε στην ιστορία και την προσφορά του Ιδρύματος.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αφού ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή ανέφερε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργούμε χώρους που τα παιδιά μας θα βρίσκουν διέξοδο και καλό δρόμο στη ζωή τους».
Να αναφερθεί ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός- Νηπιαγωγείο θα αναγερθεί από το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΗΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε τμήμα ακινήτου που παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στο Δήλεσι, και θα φιλοξενεί 42 βρέφη και νήπια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: