Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

«Φως το τούνελ» της εκκαθάρισης του πρώην Οργανισμού Κωπαϊδας - Γιώργος Μουλκιώτης: Η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την άμεση τοποθέτηση εκκαθαριστή


Συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Μουλκιώτη προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την πορεία εκκαθάρισης πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας.
Ο Γιώργος Μουλκιώτης, στην ομιλία του, επεσήμανε ότι η συνεχιζόμενη καθυστέρηση  τοποθέτησης εκκαθαριστή για το έτος 2020, έχει προκαλέσει και συνεχίζει τεράστια προβλήματα στους κληρούχους, στις συναλλαγές, στις πράξεις μεταβιβάσεων και άλλων δραστηριοτήτων της Κωπαϊδας.
Επιπλέον, ότι αν και ήδη από το 2014 έχει οριστεί εκκαθαριστής για την εκκαθάριση του Οργανισμού Κωπαϊδας λόγω της κατάργησής του, οι εργασίες εκκαθάρισης πραγματοποιούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, με άγνωστη την ημερομηνία περαίωσης της διαδικασίας αυτής.
Τέλος, ζήτησε την άμεση τοποθέτηση εκκαθαριστή του πρώην Οργανισμού Κωπαϊδας για το έτος 2020 προκειμένου να δοθεί λύση τόσο στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κληρούχοι λόγω της μη διενέργειας συμβολαιογραφικών πράξεων όσο και στα εμπόδια που προκύπτουν για την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αλλά και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιταχυνθεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης.  
Από την πλευρά της Κυβέρνησης, απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπους, ο οποίος αναγνώρισε ότι η εκκαθάριση του πρώην οργανισμού Κωπαϊδας είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι εντός ολίγων ημερών αναμένεται η δημοσίευση της υπουργικής απόφασης για την τοποθέτηση νέου εκκαθαριστή για το 2020 και πέρας  της διαδικασίας εκκαθάρισης έως 31-12-2020. Ανέφερε δε ότι με την νέα υπουργική απόφαση θα προσδιορίζονται με σαφήνεια οι ενότητες που αφορούν στη διαδικασία της εκκαθάρισης ενώ ο εκκαθαριστής θα δεσμεύεται με αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της εκκαθάρισης. 
Ο Γιώργος Μουλκιώτης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι είναι θετικό ότι ορίζεται άμεσα εκκαθαριστής και ζήτησε να συμμετέχουν περισσότερα φυσικά πρόσωπα στην διαδικασία εκκαθάρισης ώστε να εξυπηρετηθούν οι κληρούχοι και να μην αποτελέσει μια μη ρεαλιστική λύση το χρονοδιάγραμμα για το πέρας αυτής, μέχρι τις 31-12-2020.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: