Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Μήνυμα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


5 ΙΟΥΝΙΟΥ - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
Η 5η Ιουνίου, με απόφαση  του ΟΗΕ, είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον, για να υπενθυμίζει σε όλους μας την ευθύνη για την προστασία και την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το περιβάλλον έχει αρχίσει να αντιδρά στις ανθρώπινες δραστηριότητες που το υποβαθμίζουν και το καταστρέφουν. Διανύουμε περίοδο «περιβαλλοντικής βαρβαρότητας», τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια. Βασική πηγή του προβλήματος αποτελεί το οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο που κυριαρχεί παγκοσμίως. Η μεγιστοποίηση του κέρδους του κεφαλαίου έναντι της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και του μέλλοντος του πλανήτη, έχει γίνει κυρίαρχη αντίληψη. Η κλιματική αλλαγή γίνεται καθημερινά αντιληπτή από όλους με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφές που αυτά επιφέρουν. Φυσικά δεν είναι κάτι φυσιολογικό ή τυχαίο. Η επιστήμη έχει δώσει τις ερμηνείες της και επιμερίζει σημαντικές ευθύνες στον ανθρώπινο παράγοντα.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πιστή στις νεοφιλελεύθερες αρχές της για παράδοση των πάντων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με πρόσφατο νόμο δίνει χώρο κερδοσκοπίας σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα με πρόσχημα την ανάπτυξη επενδύσεων. Αποκορύφωμα αυτής της εγκληματικής συμπεριφοράς είναι άρση προστασίας των περιοχών Natura.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση μία απάντηση υπάρχει. Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και περνά μέσα από τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής, με όρους κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης.
Η φύση με τον τρόπο της στέλνει τα μηνύματά της. Οι κόκκινες γραμμές έχουν ξεπεραστεί. Έχουμε υποχρέωση να ακολουθήσουμε τα περιβαλλοντικά κινήματα που αναπτύσσονται παγκόσμια για να στηρίξουμε το μέλλον του πλανήτη.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: