Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Μυτιληναίος: Πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών στη Motor Oil

Συμφωνία με θυγατρική της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΜΟΗ+1,50% (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. για την πώληση ενός χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 47MW του νεοσύστατου Τομέα RSD ανακοίνωσε η Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ-2,13% ΑΕ, μέσω πώλησης συμμετοχών της θυγατρικής της METKA-EGN LTD, με τίμημα στα 45,8 εκατ. ευρώ.

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα τέθηκαν σε λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του 2019, με εξασφαλισμένες τιμές βάσει 20ετούς σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με τον Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ).

Ο Τομέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας RSD της MYTILINEOS διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ήδη εσωτερικά εγκεκριμένων φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος περίπου 540MW σε αγορές όπως Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Κύπρος, Ν. Κορέα, Μεξικό, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση τουλάχιστον 1500 MW φωτοβολταικών πάρκων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιo αυτής ακριβώς της στρατηγικής του τομέα RSD της MYTILINEOS, η οποία βασίζεται στην πολυετή εμπειρία της θυγατρικής της, ΜΕΤΚΑ-EGN, στην ανάπτυξη και κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων σε διεθνές επίπεδο, έχοντας ολοκληρώσει ήδη περισσότερα από 1,2GW φωτοβολταϊκών έργων και 200MW έργων αποθήκευσης ενέργειας και στις πέντε πείρους.

Η ενσωμάτωση της METKA-EGN ως Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας της MYTILINEOS αποσκοπεί στο να συνδυάσει την τεχνογνωσία και διεθνή εμπειρία της με το ισχυρό πιστωτικό προφίλ και την εμπειρία της MYTILINEOS στη λειτουργία των ενεργειακών αγορών καθώς και στη φιλοσοφία της τελευταίας στη διαχείριση του ρίσκου ώστε να εξασφαλίζεται η επιτυχής υλοποίηση του επιχειρηματικού μοντέλου «Build, Operate & Transfer» (BOT).

Δεν υπάρχουν σχόλια: