Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Υπαίθρια γυμναστήρια σε Ξηρονομή και Δομβραίνα

Υπαίθρια γυμναστήρια για ενήλικες απέκτησαν πρόσφατα και οι Κοινότητες Ξηρονομής και Δομβραίνας Δ.Ε. Θίσβης Δήμου Θηβαίων, μετά τις Κοινότητες Ελεώνα, Αμπελοχωρίου και Θήβας (Δεκέμβρη του 2019) και την Κοινότητα Βαγίων (Δεκέμβρη του 2018).

Το ανωτέρω έργο στην Δ.Ε. Θίσβης συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 24.800, 00 ευρώ με ΦΠΑ (χρηματοδότηση μέσω ΤΑΠΕ) και αφορούσε την προμήθεια 10 οργάνων άθλησης ενηλίκων για κάθε κοινότητα, δηλαδή είκοσι (20) συνολικά όργανα εξωτερικού χώρου και υπαίθρου (όργανα γυμναστικής έκτασης ποδιών, ποδηλάτου, βάδισης, ελλειπτικής κίνησης ποδιών, εκτάσεων, βάδισης αέρος, πιέσεων και έλξεων ώμων, παράλληλες μπάρες και πάγκο κοιλιακών).

Τα όργανα τοποθετήθηκαν στους ακόλουθους κοινόχρηστους χώρους και είναι προσβάσιμα σε κάθε πολίτη και επισκέπτη για δωρεάν χρήση 24ώρες το 24ωρο.
• Στην Κοινότητα Δομβραίνας πλησίον της παιδικής χαράς στην κεντρική πλατεία
• Στην Κοινότητα Ξηρονομής πλησίον του γηπέδου τέννι

Το υπαίθριο γυμναστήριο λόγω της ανατομίας και της κατασκευής των οργάνων του δεν απαιτεί την παρουσία και καθοδήγηση γυμναστή, ενώ τα όργανα είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Τα οφέλη για τους χρήστες αυτών είναι πολλαπλά, τόσο σε επίπεδο φυσικής και πνευματικής κατάστασης όσο και σε επίπεδο κοινωνικοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: