Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Σε εξέλιξη το Πρόγραμμα της «Ευφυούς Γεωργίας» στην Π.Ε. Βοιωτίας


Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Π.Ε. Βοιωτίας ένα καινοτόμο πρόγραμμα που αφορά στις  καλλιέργειες βαμβακιού και βιομηχανικής τομάτας, με στόχο να φέρει σε ακόμη περισσότερη επαφή τον αγροτικό κόσμο με την σύγχρονη τεχνολογία.
Πρόκειται για το πρόγραμμα της «Ευφυούς Γεωργίας» που ξεκίνησε σε πιλοτική εφαρμογή από τον Οκτώβριο 2019 και έχει διάρκεια 19 μήνες.
  
Ειδικότερα, στο πρόγραμμα «Ευφυούς Γεωργίας» γίνεται χρήση 31 τηλεμετρικών σταθμών, με τους οποίους συλλέγουν δεδομένα από έδαφος και αέρα. Δεδομένα, που στη συνέχεια επεξεργάζονται και οδηγούν σε συμβουλευτικές πρακτικές για καλύτερη αξιοποίηση νερού και λίπανσης αλλά και ορθολογική χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Τα στοιχεία που συλλέγονται αφορούν στην  θερμοκρασία εδάφους και αέρα, βροχόπτωση, ταχύτητα και κατεύθυνση ανέμου, υγρασία και αλατότητα εδάφους ενώ οι πληροφορίες αυτές θα κοινοποιούνται ηλεκτρονικά στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς και γεωπόνους που εποπτεύουν τις συγκεκριμένες καλλιέργειες.

«Υλοποιούμε το καινοτόμο πρόγραμμα της  «Ευφυούς Γεωργίας». Αναβαθμίζουμε τον πρωτογενή μας τομέα» δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: