Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Η νέα Διοίκηση της Πυροσβεστικής σε Παπαθωμά και Ταγκαλέγκα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Παπαθωμά Φανή, επισκέφτηκε ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βοιωτίας, Πύραρχος, κ. Ζαμάνης Ιωάννης στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Διοικητή Π.Υ. Λιβαδειάς, Αντιπύραρχος κ. Πούλο Κων/νο.

Στο πλαίσιο της συναντήσεως, η Αντιπεριφερειάρχης εξήρε το σημαντικότατο έργο των πυροσβεστών στην τοπική κοινωνία του Νομού Βοιωτίας, λέγοντας ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι καθημερινό ζητούμενο και αυτή επαφίεται πέραν όλων των άλλων και στην προσπάθεια των πυροσβεστών.
«Καλωσορίζω τον νέο Διοικητή Πύραρχο, κ. Ζαμάνη, σήμερα στη Βοιωτία, και του εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.  Έχουμε στην εποπτεία μας ένα Νομό ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της Βιομηχανικής ζώνης με SEVEZO και των δύο μεγάλων βουνών, τον Παρνασσό  και τον Ελικώνα με μεγάλη και πυκνή βλάστηση, καθώς και πολλούς ελαιώνες. Η Π.Ε Βοιωτίας από την πλευρά της ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  έχει συμβάλλει με την προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής (αγορά σωλήνων και συστήματα ενδοεπικοινωνίας μεταξύ των Πυροσβεστών).
Θέλω να τονίσω ότι Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας  και το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), θα συνεχίσουν την πολύ καλή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βοιωτίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού πολιτικής προστασίας πρόληψης  και αντιμετώπισης έκτακτων φυσικών φαινομένων, που αφορούν  στο Νομό Βοιωτίας» τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.




Το Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα επισκέφτηκαν στο γραφείο του, ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Βοιωτίας, Πύραρχος κ. Ιωάννης Ζαμάνης και ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Πούλος στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.  Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων κ. Αλέξανδρος Μητάς.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων σε 24ωρη βάση, έτσι ώστε να υπάρχει κοινός συντονισμός για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων με γνώμονα πάντα την προστασία των πολιτών, αλλά και την ασφάλεια των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής τους δράσης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λεβαδέων σημείωσε ότι σύμφωνα με το νέο νόμο περί Πολιτικής Προστασίας αναμένεται η αναδιάρθρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Λεβαδέων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.  Υπογράμμισε επίσης, ότι θα πρέπει να προγραμματιστούν κοινές δράσεις στα σχολεία του Δήμου Λεβαδέων για τη διοργάνωση εβδομάδων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες). 


Δεν υπάρχουν σχόλια: