Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Έχετε #επισκεφτεί την e-Βιβλιοθήκη του Diazoma;

#γνώση
Από την Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο έως τη Μεσσήνη, την Αθήνα και τον Ορχομενό. Και όχι μόνο. Από τη Μεθώνη έως τη Νάξο και σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Ιστορία, καινοτομία, συνεργασίες και νέα τεχνολογία. Έχετε #επισκεφτεί την e-Βιβλιοθήκη του Diazoma; 3D απεικονίσεις, μικρές παραγωγές και ντοκιμαντέρ. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Σας καλωσορίζουμε! #διάζωμα #συνέργειες #πολιτισμός #κοινό_αγαθό


Photo credits: Kids Love Greece / White Cover


Παραγωγή Σωματείο Διάζωμα
Σειρά Μικρές Παραγωγές
Ο Κωνσταντίνος Νέδας αποτυπώνει με μια καλλιτεχνική ματιά την πολιτιστική διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο.

Το παραπάνω video, το οποίο παρουσιάστηκε στην 8η γενική συνέλευση του σωματείου «Διάζωμα» επιχειρεί να αναπαραστήσει καλλιτεχνικά το ρόλο της τεχνολογίας στην πολιτιστική κληρονομιά και συγκεκριμένα στην ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνική και πολιτισμική ζωή του τόπου. Πετώντας πάνω από την πολιτιστική διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας, συμβολίζει το πώς η συνεχής διάδραση με τον ψηφιακό κόσμο (δηλαδή η χρήση της τεχνολογίας) μπορεί να επιφέρει σημαντικά και απτά αποτελέσματα στον πραγματικό κόσμο, τα οποία συμβάλουν στον στόχο της μετατροπής των μνημείων σε ζωντανά στοιχεία της καθημερινής μας ζωής και πραγματικότητας. Το βίντεο δημιουργήθηκε με ένα συνδυασμό λογισμικού Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και προγραμμάτων επεξεργασίας βίντεο. Το μουσικό θέμα είναι το «Epic Technology» από τους «Green Audio».

Δεν υπάρχουν σχόλια: