Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Σε τέσσερις άξονες ο σχεδιασμός της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Λαμιέων



Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020  συνεδρίασε στο Δημαρχείο,  η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Λαμιέων, υπό τη Προεδρία της Αντιδημάρχου Τουρισμού, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων κας Αμαλίας Ποντίκα. Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε μια γενικότερη συζήτηση μεταξύ των μελών, αναφορικά με την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας και κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Παράλληλα τέθηκαν στόχοι που συνοψίζονται στους εξής:
1.- Να γίνει σχεδιασμός προβάλλοντας  τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, σε σχέση  με την προνομιακή θέση του Δήμου Λαμιέων –στο κέντρο της Ελλάδας- ώστε να προσελκύσουμε εσωτερικό  και εξωτερικό  τουρισμό και να καθιερωθεί ο Δήμος Λαμιέων, ως προορισμός και όχι σαν απλή στάση-πέρασμα.
2.- Να γίνει ποσοτική αύξηση και ποιοτική αναβάθμιση του εισερχόμενου τουρισμού, διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και μείωση της εποχικότητας.
3.-  Ο Δήμος Λαμιέων να επενδύσει σε μια σειρά ενεργειών προβολής και εξωστρέφειας, με τη σύνδεση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών λαμβάνοντας υπόψη το πολιτισμικό απόθεμα, την πληθώρα των ιαματικών πηγών, την παράδοση του τόπου μας (ήθη και έθιμα), καθώς και το φυσικό πλούτο που διαθέτει.
4.- Να γίνει συνολική προβολή του Δήμου Λαμιέων με βάση το τρίπτυχο «Τουρισμός-Πολιτισμός-Γαστρονομία», όπου θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού και στην τόνωση της υπεραξίας της τοπικής οικονομίας.
Κοινή διαπίστωση των μελών κατά τη συνεδρίαση είναι ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, έτσι ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
  
Τα παρόντα μέλη της Επιτροπής:
Ποντίκα Αμαλία (αντιδήμαρχος)
Αργύρη Παρασκευή
Βλαχογιάννη Βίκυ
Ζησοπούλου Παν. Βασιλική
Ζιάκας Νικόλαος
Κακαβας Γεώργιος
Κάπος Δημήτριος
Κυρίτσης Ευθύμιος
Μάμαλης Παναγιώτης
Μουστάκας Κωνσταντίνος
Μπαξεβανάκη Άννα
Παπαευθυμίου Ευφημία
Ραφτόπουλος Γρηγόριος
Σεϊμένη Αικατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: