Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Οι «Πλειάδες» πάτησαν με αξιώσεις και τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης – Συνεχίζονται οι διακρίσεις για τη … «διάσημη» πλέον Γυναικεία Χορωδία της Βοιωτίας!!!


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γυναικεία Χορωδία Λιβαδειάς «Πλειάδες»… «σπάει» τα σύνορα της Βοιωτίας και μαγεύει το κοινό όπου κι` αν εμφανιστεί! Αυτή τη φορά, σειρά είχε η Θεσσαλονίκη και το Μέγαρο Μουσικής, όπου εμφανίστηκαν στο πλαίσιο του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών. Ένα Φεστιβάλ που  αποτελεί για την Θεσσαλονίκη και ολόκληρη την Ελλάδα ένα μοναδικό στο είδος του πολιτιστικό γεγονός αφού γίνεται αφορμή να συναντηθούν καλλιτέχνες και πολιτισμοί από όλο τον κόσμο και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα!




Οι Πλειάδες συμμετείχαν με 60 χορωδούς και την ορχήστρα η οποία αποτελείται από την Μαέστρο  κα Iωάννα Παναγωτίδη – Σταύρου και τους μουσικούς κκ. Βαγγέλη Βαλαχά στο μπουζούκι, Γιώργο Πούλο στο λαούτο και Φρίξο Καλούδη στην κιθάρα. Στην απαγγελία κειμένων ήταν η κα Λένα Πολατσίδη και στο χορευτικό μέρος εμφανίστηκε ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Η … «διάσημη» πλέον Χορωδία της Βοιωτίας ερμήνευσε τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκη και εν γένει εντυπωσίασαν και διακρίθηκαν για την σκηνική τους παρουσία ενώ απέσπασαν βραβεία, εγκωμιαστικά σχόλια και το μεγάλο χειροκρότημα όταν τραγούδησαν το "Είμαι Αετός χωρίς Φτερά" σε στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου!
Η Μαέστρο κα Ιωάννα Παναγιωτίδη - Σταύρου πλαισιώνεται από τους μουσικούς κκ. Βαλαχά, Πούλο και Καλούδη

Σύσσωμη η ομάδα είναι πλέον πανέτοιμη
για την επόμενη εμφάνισή τους στην Κωνσταντινούπολη!!!


*Ευχαριστούμε τον Ορχομένιο Αρχιτέκτονα κ. Παναγιώτη Καλαντζή, που ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη,  για το φωτογραφικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: