Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Παρέμβαση εισαγγελέα. Σε ιατροδικαστή και ψυχολόγο η 15χρονη για το αληθές των καταγγελιών

Γράφτηκε από τον  Θανάση Μερτζάνη

Την ιατροδικαστική εξέταση και την ψυχολογική παρακολούθηση διέταξε ο εισαγγελέας Λιβαδειάς προκειμένου να διαπιστωθεί το αληθές των καταγγελιών 15χρονης ανήλικης ΡΟΜΑ από τη Φθιώτιδα η οποία ισχυρίστηκε στο Α.Τ. Ορχομενού ότι βρισκόταν σε ομηρία, βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τον 16χρονο επίσης ανήλικο φίλο της και την οικογένειά του.

Όλα ξεκίνησαν λίγο καιρό πριν όταν ο 16χρονος από τον Ορχομενό και η 15χρονη από χωριό της Φθιώτιδας κλέφτηκαν για να ζήσουν τον έρωτά τους στο χωριό του αγοριού. Ακολούθησαν σύμφωνα με πληροφορίες έντονοι διαπληκτισμοί μεταξύ των δύο οικογενειών για την απερισκεψία των ανήλικων παιδιών ωστόσο επήλθε ο συμβιβασμός και το ζευγάρι συνέχισε να ζει στον Ορχομενό.
Το βράδυ της Τετάρτης γύρω στις 8.00 η 15χρονη και η μητέρα της κατήγγειλαν στο Α.Τ. Ορχομενού τον εγκλεισμό και την ομηρεία της στο σπίτι όπου διέμενε με τον 16χρονο φίλο της, το βασανισμό της από την οικογένειά του και την κακοποίησή της από τον ίδιο. Ισχυρίζεται ότι την κρατούσαν φυλακισμένη στο σπίτι, της έσβηναν τσιγάρα στο σώμα, την χτυπούσαν και της είχαν αφαιρέσει το κινητό της τηλέφωνο για να μην μπορεί να επικοινωνήσει με τους δικού της. Οι αστυνομικοί κατά το στάδιο της προανάκρισης σχημάτισαν τη σχετική δικογραφία και παρέπεμψαν το θέμα στην εισαγγελία Λιβαδειάς όπου και επιλήφθηκε της υπόθεσης. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: