Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Ομιλία με θέμα: Η κλίμακα 10 του Σύμπαντος & οι 10 "Εντολές" στη Θήβα


Αγαπητοί φίλοι, την Κυριακή 23/2 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας στη Θήβα! Ο φυσικός και Γραμματέας του Συλλόγου μας κ. Μασγάλας Αθανάσιος θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: Η κλίμακα 10 του Σύμπαντος & οι 10 "Εντολές".              

Λίγα λόγια για την ομιλία:           

«Παίζοντας» … με τους αριθμούς και τους φυσικούς νόμους.       

Μια ομιλία για τον τρόπο που ο ανθρώπινος νους κατανοεί τον κόσμο γύρω του. Από τις μικρές δομές (τα άτομα), στο σώμα που τον φιλοξενεί έως και τις μεγάλες δομές (άστρα και γαλαξίες).Είμαστε τόσοι μικροί σε σχέση με ένα γαλαξία ή τεράστιοι μπροστά σε ένα άτομο υδρογόνου;
Μήπως στο σώμα μας οι αποστάσεις – αριθμοί είναι συγκρίσιμοι με το σύμπαν;
Πώς ο άνθρωπος προσπαθεί να κατανοήσει τον κόσμο γύρω του; Τι είναι οι νόμοι στις φυσικές επιστήμες; Μπορούν να δώσουν ίδια αποτελέσματα στο μικρόκοσμο και στο σύμπαν;
Σας περιμένουμε σε ένα ταξίδι από το μικρότερο στο μεγαλύτερο κομμάτι της ύλης με προβληματισμούς και παραδείγματα που κάνουν τον κόσμο που δεν «βλέπουμε» αν όχι πιο κατανοητό τουλάχιστον πιο όμορφο.     

Τόπος συνάντησης: Αίθουσα της Χορωδίας Δ.Ο.Θ. (πλαϊνό κτίριο Δημαρχείου, οδός Οσίου Σεραφείμ, Θήβα). Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο 6983233996.   

Η συνάντηση είναι φυσικά ανοιχτή και κατάλληλη για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και γνώσεων.

Σας περιμένουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: