Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Στη μνήμη της Φούλας Νικολάου...

Σαν σήμερα στις 22 - 3 - 2010 έφυγε από τη ζωή η ιδρύτρια και επί 50 χρόνια εκλεγμένη Πρόεδρος της Εστίας Μητέρας ΦΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΆΟΥ. 
Ιδρυσε την Εστία Μητέρας το 1960, σε μια εποχή που η γυναίκα , και ιδιαίτερα η μητέρα , εγκλωβισμένη στις επαρχιακές συντηρητικές αντιλήψεις και στον αγώνα επιβίωσης αναζητούσε τις ευκαιρίες να δραστηριοποιηθεί και να γίνει συμμέτοχος μιας πολιτιστικής αναγέννησης αξιοποιώντας τη δύναμη της ευαισθησίας της σε έργα κοινωνικής αλληλεγγύης .Από τότε άρχισε η πορεία ενός πολυδιάστατου έργου στο οποίο στρατεύθηκαν εκατοντάδες γυναίκες της Λιβαδειάς, συνοδοιπόροι στο δρόμο της προσφοράς και των αξιών που χάραξε η αείμνηστη Φούλα Νικολάου .
Οσες είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε και να βιώσουμε την απήχηση της καταλυτικής παρουσίας της αποκομίσαμε εφόδια ζωής πολύτιμα . Με τη στάση και το παράδειγμά της, με τη μεγαλοψυχία και την καλοσύνη της, με την " τέχνη της αγάπης " ηταν επί 50 χρόνια (και είναι ακόμα στις συνειδήσεις μας ) το σύμβολο και η αρχή της ενότητας και της συνεργασίας. Είχε το χάρισμα να δημιουργεί κλίμα αδελφοσύνης, να εμπνέει το χρέος , να μεταδίδει τον ενθουσιασμό , να συνδαυλίζει τη φλόγα της θέλησης, να διασφαλίζει ελευθερία γνώμης.Μας έμαθε να πιστεύουμε , να ελπίζουμε , να τολμάμε . Πάντα έλεγε : " " Η αποστολή της Εστίας Μητέρας είναι ν'αγγίζει τις καρδιές, να αφουγκράζεται τις προσδοκίες των απλών ανθρώπων χωρίς υπερβολές και τεχνικές διαφήμισης , αλλά με αγάπη αθόρυβη , καθολική και ουσιαστική που δικαιώνεται από μόνη της γιατί έχει τη δύναμη να ανατροφοδοτείται " "
ΑΙΩΝΙΑ ΤΗΣ Η ΜΝΗΜΗ 

Για το ΔΣ της Εστίας Μητέρας 
Αναστασία Κωτούλα ( Γεν . Γραμματέας )

Δεν υπάρχουν σχόλια: