Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Στα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς «Μέλανας» και «Παστέλικας» βάζουν την υπογραφή τους Μπακογιάννης - Παπαθωμά

Ξεκινούν, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, τα έργα αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή των κατασκηνώσεων της Δαύλειας. Το έργο κόστους 300.000 ευρώ, αφορά σε: 

  •  Κατασκευή υπόγειας δεξαμενή ύδατος.
  •  Δίκτυο σωληνώσεων ύδατος του μονίμου υδροδοτικού πυροσβεστικού δικτύου.
  •  Πυροσβεστικό αντλητικό συγκρότημα.
  •  Εγκατάσταση 15 πυροσβεστικών φωλιών.
  •  Ηλεκτρολογική εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος.
  •  Εγκατάσταση  26 φορητών μέσων πυρόσβεσης.
  •  Εγκατάσταση συστήματος πυρανίχνευσης, εντός χώρων αυξημένου βαθμού κινδύνου   (μαγειρείο / εστιατόριο).
  •  Λειτουργία μεγαφωνικής εγκατάστασης αναγγελίας πυρκαγιάς

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακογιάννης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε ότι:
«Όταν μιλάμε για την ασφάλεια τουλάχιστον 120 παιδιών και των ανθρώπων που τα φροντίζουν, δεν έχουμε παρά να είμαστε απόλυτοι και αυστηροί για τις συνθήκες που ζουν έστω και για λίγες ημέρες. Αυτός είναι ο λόγος που ξεκινούν άμεσα οι συγκεκριμένες εργασίες».​
 Ακόμη, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη η σύμβαση που αφορά στα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς «Μέλανας» και «Παστέλικας».
Τα έργα, κόστους  350.000 ευρώ, περιλαμβάνουν τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της κοίτης του Μέλανα ποταμού από το ύψος του χωριού Διόνυσος  έως το σημείο συνάντησης με τον Κηφισό ποταμό και τη συνέχεια αυτού από την Γέφυρα Τουρλογιάννη (Παστέλικας) έως ένα χιλιόμετρο μετά την διασταύρωση του με την Ε.Ο. Αθηνών –Λαμίας προς Κόκκινο , οι οποίες στοχεύουν στην αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων αγροτικών περιοχών. 
Δεν θα γίνει καμία επέμβαση στα πρανή της κοίτης του ποταμού (πλευρές) για την προστασία της πανίδας και χλωρίδας της περιοχής. 
Ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα: «Αυτό το έργο ανήκει στις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει για τη Βοιωτία. Όσο επιτυγχάνουμε τους στόχους μας και αντλούμε πόρους, τόσο μεγαλύτερες και ουσιαστικές θα είναι οι παρεμβάσεις μας στο Νομό. Σε καθημερινή συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη, την κ. Φανή Παπαθωμά, σχεδιάζουμε έργα θωράκισης και ασφάλειας όλων των κατοίκων της περιοχής. Από εκεί ξεκινάμε για να προχωρήσουμε σε όσα έχουμε προγραμματίσει και αφορούν στην ανάπτυξη της Βοιωτίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: