Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Παρέμβαση από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Πρατσόλη και Θηβαίο για την πορεία του περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου του περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, του οποίου η νομιμότητα εκκρεμεί διοικητικά και θεσμικά, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
  1. Το θέμα της ερώτησης των 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφορά κύρια τα αστικά-γεωργικά βιοαποδομήσιμα υλικά.
  2. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τεχνολογικές εφαρμογές σε ανάλογες μονάδες, αρκεί να μην οδηγούν σε έργα έξω από τη λογική του νέου ΕΣΔΑ ανοίγοντας δρόμους για την καύση των αποβλήτων.
  3. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Στερεά Ελλάδα διαφωνούν με τη λογική του νόμου 4071/12, που προβλέπει ένα και μοναδικό περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. με μορφή ΑΕ. Σύντομα θα κατατεθεί σχέδιο νόμου που θα άρει την υποχρεωτικότητα του ενός Φο.Δ.Σ.Α. και της εταιρικής μορφής ΑΕ και θα εναρμονίζεται με τη λογική και τη στρατηγική του νέου ΕΣΔΑ.
Πολιτική μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία Φο.Δ.Σ.Α. μεταξύ όμορων Δήμων, ώστε να είναι βιώσιμοι, η ελάφρυνση των δημοτικών τελών των πολιτών και τέλος, η επικουρική συμμετοχή των απορριμμάτων στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Αυτό άλλωστε είναι και το πνεύμα της ερώτησης που κατέθεσαν οι 27 βουλευτές.

Θηβαίος Νίκος, βουλευτής Βοιωτίας

Πρατσόλης Τάσος, βουλευτής Εύβοιας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: