Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

2ο διήμερο της Ο.Π. Αναστολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ στον Παρνασσό

Το Σάββατο και την Κυριακή 2-3 Απρίλη η Οργάνωση Περιοχής της Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας της ΚΝΕ διοργανώνει το 2ο  Διήμερο εκδηλώσεων στον Παρνασσό (Αμφίκλεια). Η επιτυχία του περσινού Διημέρου καθώς και η ανάγκη οι νέοι κομμουνιστές αλλά και το εργατικό κίνημα και η νεολαία να έρθει σε επαφή, να γνωρίσει από κοντά την ηρωική  ιστορία του ΔΣΕ, την ιστορία του αγώνα του λαού μας, έδωσαν την ώθηση για την συνέχεια αυτού του ταξιδιού στην ιστορία, ανεβάζοντας παράλληλα και τον πήχη των απαιτήσεων.
Φέτος, η σημασία του Διημέρου αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς είναι η χρονιά που συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ 1946-1949, της πιο λαμπρής στιγμής στην ιστορία του εργατικού-λαϊκού κινήματος, του ΚΚΕ και της ταξικής πάλης της Ελλάδας.
Το φετινό Διήμερο συνεχίζει το οδοιπορικό και ακολουθεί τα χνάρια των μαχητών του ΔΣΕ στη Ρούμελη. Από τις εκδηλώσεις ξεχωρίζει η επίσκεψη στο σπίτι του»Διαμαντή»την πρώτη μέρα καθώς και η αποκάλυψη πλάκας προς τιμήν του «Ανάποδου» στη Δρυμαία την δεύτερη μέρα.
Η στάση των αλύγιστων μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος αποτελεί μεγάλη αγωνιστική κληρονομιά και παρακαταθήκη για τους νέους και τις νέες σήμερα. Η αλύγιστη στάση στον αγώνα κατά της κοινωνικής αδικίας, για την απελευθέρωση από τα δεσμά  του εκμεταλλευτικού συστήματος, είναι τεράστια πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για την πάλη μας σήμερα και αύριο,
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΣΑΒΒΑΤΟ
12:00 Επίσκεψη στη Λιλαία, στο σπίτι του «ΔΙΑΜΑΝΤΗ»
18:30 Πορεία στην Αμφίκλεια &
Κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του «ΛΟΚΡΟΥ»
19:30 Εκδήλωση για τον ΔΣΕ
(Πνευματικό Κέντρο Αμφίκλειας)
21:00 Λαϊκό Γλέντι (Ταβέρνα «Καλιφόρνια»)
ΚΥΡΙΑΚΗ
10:30 Αποκάλυψη πλάκας προς τιμήν του «ΑΝΑΠΟΔΟΥ» στη Δρυμαία
12:00 Περιήγηση στα υψώματα που έδρασε ο ΔΣΕ στον Παρνασσό (θέση Λιβάδι)
Επίσκεψη στην Αράχοβα

Δεν υπάρχουν σχόλια: