Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Με βροχερό καιρό η μαθητική παρέλαση για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στον Ορχομενό

       
  Ο συννεφιασμένος ουρανός και η συνεχής βροχή δεν εμπόδισαν σε τίποτε τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στον Ορχομενό, όπως έγινε άλλωστε και σε ολόκληρη τη χώρα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Τόσο οι επίσημοι, αλλά πολύ περισσότερο οι δημότες και δημότισσες του Ορχομενού, γέμισαν τον κεντρικό δρόμο τόσο για να καμαρώσουν τα νιάτα του τόπου μας αλλά και για να δώσουν (σε πείσμα των πολύ δύσκολων καταστάσεων που διέρχεται η χώρα), το μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε την ιστορία μας, ούτε τους ανθρώπους που έδωσαν βιός και ζωή για να υπάρξει το Ελληνικό κράτος και δεν θα μας αποτρέψει από αυτό η βροχή και το κρύο.







          Η επίσημη δοξολογία έγινε στον ιερό ναό του Ευαγγελιστή Λουκά όπου η εκπαιδευτικός κα Αικατερίνη Μονοχάρη εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Πεσόντων της πλατείας Ηρώων και κατατέθηκαν στεφάνια εκ μέρους του Δήμου Ορχομενού, της Εθνικής Αντίστασης, του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού και κάθε βαθμίδας της Εκπαίδευσης του Ορχομενού.
           Τέλος τα τμήματα παρέλασης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Ευαγγελιστή Λουκά και κάτω από δυνατή βροχή παρέλασαν (λες και η μέρα ήταν ηλιόλουστη) μπροστά από τον Δήμαρχο και πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανο και τους άλλους επισήμους, με την εξής σειρά:
1. Φιλαρμονική (που πήρε θέση απέναντι από τους επισήμους)
2. Πολυδύναμο Νηπιαγωγείο
3. 1ο Δημοτικό Σχολείο
4. 2ο Δημοτικό Σχολείο
5. 1ο Γυμνάσιο
6. 2ο  Γυμνάσιο
7. Ενιαίο Λύκειο










Γραφείο Τύπου Δήμου Ορχομενού

Δεν υπάρχουν σχόλια: