Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτοστατεί η Ένωση Εμπόρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορχομενού στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους έναντι της ΑΕΠΙ

Με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Σωματείων – Συλλόγων   Βοιωτίας με Διευθυντικά στελέχη της ΑΕΠΙ στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Θήβας,  Δίρκης 20 στο Επιμελητήριο.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν:
1) Σωματείο Εστιατορίων-Καφετεριών Θήβας
Προεδρος: Χαρατσής Χρήστος    Γεν.Γραμματέας: Τσακανίκας Κων/νος
2) Σωματείο Εστιατορίων-Καφετεριών Λιβαδειάς
Πρόεδρος: Καμινάρης  Λουκάς    Γεν.Γραμματέας: Καραλής Νίκος
3) Ένωση Εμπόρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορχομενού
Πρόεδρος: Στεφοπούλου Κική     Γραμματέας: Παναγιωτίδη Ιωάννα
4) Εμπορικός Αλιάρτου
Αντιπρόεδρος: Καρανάσιος Αλέξης
5) Εμπορικός Δηλεσίου
Γεν.Γραμματέας: Ηλίας Χρήστος
Από την ΑΕΠΙ παρευρέθησαν οι κύριοι Γκιοκας Ιωάννης,Μηνάς Νεκτάριος και Αποστόλου Νικόλαος
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ αλλά και του Σωματείου Θήβας  , Κος Χαρατσής , τόνισε την αδυναμία πληρωμής του κλάδου της εστίασης-αναψυχής στις υπέρογκες απαιτήσεις της ΑΕΠΙ. Δεν μπορεί η ΑΕΠΙ να αποτελεί την εξαίρεση σε μια χώρα και σε μία εποχή ανέχειας που ο λαός της συνοστίζεται στα συσίτια, αυτοκτονεί από απόγνωση , αδυνατεί να εκπληρώσει τις βασικές του ανάγκες , με 1.500.000 άνεργους, χιλιάδες άστεγους, πτωχευμένους επιχειρηματίες, επιχειρήσεις που έχουν δεί το τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα και η ΑΕΠΙ να έχει την ίδια οικονομική απολαβή που είχε και πρίν καταρεύσει ολόκληρο το οικονομικό σύστημα της χώρας.
Κύριοι, οι πρώτες έρευνες έδειξαν πτώση τζίρου και αναδουλειάς στον κλάδο της εστίασης κατά70%.
Κάντε και εσείς λοιπόν τις ανάλογες μειώσεις στο πανάκριβο κατά τ’άλλα αμοιβολογιό σας.
Δεν μπορεί η ΑΕΠΙ να μοιράζει 40.000000 ευρώ το χρόνο κέρδος, να σπαταλά 6.500.000 ευρώ σε δύο χρόνια σε δικηγόρους και εμείς να μην έχουμε να ζήσουμε.
Δεν μπορεί η ΑΕΠΙ να χρησημοποιεί τον Εισαγγελέα – τον Δήμαρχο  και τον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος για τα συμφέροντα μιας ανώνυμης εταιρείας.
Ο Γεν.Γραμματέας της ΟΕΒΕ αλλά και του Σωματείου ,Κος Τσακανίκας, ζήτησε  την αναπροσαρμογή των κατηγοριών στο είδος μουσικής των καταστημάτων , την διαφορετική αντιμετώπιση της επαρχίας και την πληρωμή μηνιαίως.
Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Σωματείου Λιβαδειάς μιλώντας για τα ανάλογα προβλήματα του Σωματείου και των μελών του.
Η Κυρία Στεφοπούλου – ο Κος Καρανάσιος – ο Κος Καραλής – ο Κος Ηλίας μεταφέρανε με την σειρά τους την αδυναμία αποπληρωμής από τα μελη τους στις υπέρογκες απαιτήσεις και στα πανοτόκια της ΑΕΠΙ.

Η συζήτηση υπήρξε έντονη και οι κύριοι της ΑΕΠΙ ζήτησαν επόμενη συνάντηση εντός 15 ημερών προκειμένου να απαντήσουν στις προτάσεις των Σωματείων – Συλλόγων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: