Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Στη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος στην Καρδίτσα στοχεύει το ΥΠΠΑΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος  είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνο Παπαλό για τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος στην Καρδίτσα.

Στόχος του Κέντρου θα είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ποιοτικού ελληνικού βαμβακιού στις διεθνείς αγορές, καθώς η ταξινόμηση και τυποποίηση θα δώσει προστιθέμενη αξία στο προϊόν.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα του πρωτογενούς τομέα, όπως η  καλή ποιότητα της φετινής συγκομιδής βαμβακιού στη Θεσσαλία, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.  

Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ελληνικό βαμβάκι έχει ποιότητα και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς αγορές. Καθήκον της Πολιτείας είναι να σφραγίσουμε αυτή την ποιότητα με μια ισχυρή ταυτότητα. Αυτό θα είναι το έργο του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος. Το ταξινομημένο και τυποποιημένο βαμβάκι, θα είναι πιο ανταγωνιστικό στις διεθνείς αγορές και θα έχει προστιθέμενη αξία, την οποία θα καρπώνονται οι παραγωγοί. Επενδύουμε στην ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων καθώς είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα αλλά και απαρέγκλιτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα».

Ο κ. Παπαλός από την πλευρά του δήλωσε τα εξής:


«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε την αποφασιστικότητα του Υπουργού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου για την ίδρυση και λειτουργία στην πόλη μας του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος. Η ίδρυση του Κέντρου θα ανοίξει νέες προοπτικές στην βαμβακοκαλλιέργεια, προσθέτοντας αξία στο παραγόμενο προϊόν, διευρύνοντας την εμπορική του ζήτηση. Ταυτόχρονα, δημιουργούνται οι βασικές προϋποθέσεις για την παραγωγή ποιοτικού προϊόντος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: