Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναβαθμίζει την καρδιά της βιομηχανικής της δραστηριότητας στην Βοιωτία


Με συνεχείς επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της και παραγωγική διαδικασία υψηλών προδιαγραφών συνεχίζει την ουσιαστική δραστηριότητα της στην Ελλάδα.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον αποτελεί μια ελληνική εταιρία που συνεχίζει να πιστεύει σε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο στον οποίο δραστηριοποιείται επιτυχώς εδώ και 43 χρόνια και το αποδεικνύει έμπρακτα στις μονάδες παραγωγής που λειτουργεί ανά την Ελλάδα. Η εταιρία δεν απομακρύνεται από το όραμα της ανάπτυξης συνεχίζοντας να προσφέρει σημαντικά στην ελληνική αγορά και οικονομία καθώς αποτελεί έναν από τους πιο  σημαντικούς φοροδοτικούς οργανισμούς με σημαντική συνεισφορά στα κρατικά έσοδα.  Επιπλέον μέσα στην τελευταία μόνο διετία και παρά τις δυσκολίες που καταγράφονται στην ελληνική αγορά έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 160 εκ ευρώ.

Σήμερα αποτελεί τη μοναδική εταιρία του κλάδου Τροφίμων και Ποτών που δραστηριοποιείται στην χώρα με 5 παραγωγικές μονάδες, οι οποίες παράγουν το 98% των προϊόντων που διακινεί στην ελληνική αγορά. Μια από αυτές είναι η πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα στο Σχηματάρι Βοιωτίας η οποία αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής αναψυκτικών και μη-αλκοολούχων ποτών στην Ευρώπη.  Η μονάδα λειτουργεί από το 1989, έχει έκταση 120 τετραγωνικά στρέμματα, διαθέτει 10 γραμμές παραγωγής αναψυκτικού και χυμού και διανέμει όλη την ποικιλία των προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον.
Πρόσφατα το εργοστάσιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι αναβαθμίστηκε πλήρως, με την προσθήκη μιας επιπλέον γραμμής παραγωγής αναψυκτικού, αυξάνοντας σημαντικά την παραγωγική δυναμική του, ενώ παράλληλα υλοποιήθηκαν και εργασίες δημιουργικής ανανέωσης των χώρων του εργοστασίου. Η τοποθέτηση μηνυμάτων και πληροφοριών που αφορούν την εταιρία καθιστούν το εργοστάσιο ένα σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης, όπου οι επισκέπτες του να λαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της δραστηριότητας της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα.   
Οι επισκέπτες του εργοστασίου της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις γραμμές παραγωγής των αναψυκτικών και των χυμών, να βρεθούν στα εργαστήρια στα οποία διεξάγονται οι αυστηροί έλεγχοι ποιότητας των προϊόντων της εταιρίας και να δουν πώς μεταφέρονται τα πιο αγαπημένα προϊόντα των ελλήνων καταναλωτών στην αγορά. Επιπλέον, έχουν την ευκαιρία να λάβουν μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει συστηματικά η εταιρία αλλά και για τη λειτουργία του συστήματος βιολογικού καθαρισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο εργοστάσιο Σχηματαρίου έχει δημιουργηθεί λίμνη με πλούσια χλωρίδα και πανίδα η οποία τροφοδοτείται με νερό που προκύπτει από τον βιολογικό καθαρισμό.
Το εργοστάσιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι αποτελεί μια απλή απόδειξη της σημαντικής επένδυσης που υλοποιεί η Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα. Πίσω από τα 250 διαφορετικά προϊόντα που προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές υπάρχει ένα ολόκληρο λειτουργικό δίκτυο, που υποστηρίζεται από την εταιρία. Σήμερα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αποτελεί  σημαντικό πελάτη για πάνω από 4.500 προμηθευτές, σημαντικό προμηθευτή για 130.000 καταστήματα και υπεύθυνο εργοδότη για περίπου 2.000 εργαζομένους. Η λειτουργία της αυτή πέρα από την απόλαυση που προσφέρει σε περίπου 11 εκ. καταναλωτές, υποστηρίζει και χρηματοδοτεί περίπου 43.000 θέσεις εργασίας,  δίνοντας πνοή στην ελληνική αγορά καθώς η Ελλάδα είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε και επιθυμεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείται και να αναπτύσσεται εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: