Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ - ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς και τους πολίτες σε συντονισμένη δράση!


                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η εκκαθάριση των νέων φορολογικών δηλώσεων δημιουργεί ένα εφιαλτικό τοπίο για τους εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, τους Ανέργους, τους Συνταξιούχους, τους Αγρότες , τους Μικρομεσαίους και ευρύτερα για εκατομμύρια νοικοκυριά.
Στην αδυναμία πληρωμής των δόσεων των στεγαστικών δανείων και των απανωτών χαρατσιών καθώς και στην εκτόξευση του κόστους ζωής, έρχονται να προστεθούν και τα νέα «ραβασάκια» της εφορίας. Σ’ αυτά αποτυπώνεται η βαρβαρότητα των μνημονιακών φορολογικών μέτρων που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα και που συνεπάγονται επιπλέον φόρο χιλιάδων ευρώ για κάθε οικογένεια.
Καλούμε τους εργαζόμενους , να αντισταθούν στην πολιτική της φορολεηλασίας των πενιχρών εισοδημάτων τους, στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, στην πολιτική της ανεργίας και των απολύσεων με το μανδύα της αξιολόγησης ή της εργασιακής εφεδρείας.
Δηλώνουμε οτι θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε:      
- τη διακοπή ρεύματος σε καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν το ¨χαράτσι¨της ΔΕΗ
-  την κατάσχεση πρώτης κατοικίας, λόγω αδυναμίας καταβολής δόσεων στεγαστικών δανείων ,σε άνεργους και χαμηλοεισοδηματίες .
Καλούμε τους πολίτες να μας ενημερώνουν για αντίστοιχα προβλήματα, απευθυνόμενοι στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς   (Τηλ. 22610 28344).

Καλούμε  τα σωματεία, τους φορείς και τους πολίτες σε συντονισμένη δράση, με σκοπό, κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει χωρίς ρεύμα, να μη χάσει το σπίτι του.

Αγωνιζόμαστε για:
·       Να καταργηθούν τα χαράτσια και να σταματήσει η φοροληστεία.
·       Να διαγραφούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τα χαμηλά εισοδήματα και να γίνει ρύθμιση για τα υπόλοιπα με κοινωνικά δίκαιο τρόπο, που δεν θα θίγει τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων.
·       Να φορολογηθούν ο πλούτος και η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και το εφοπλιστικό κεφάλαιο.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ - ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: