Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ο Βασίλης Τόγιας ρωτά τον Παπακωνσταντίνου ποια είναι η εξέλιξη της αξιολόγησης των προτάσεων για τους ΟΕΔΕΒΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: «Πρόοδος Αξιολόγησης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προτάσεις χώρων για την κατασκευή μονάδων διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων»

Είναι γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή Οινοφύτων - Σχηματαρίου γνωστή ως Λεκάνη Ασωπού. Οι συσσωρευμένες ανεξέλεγκτες δραστηριότητες έχουν επιδεινώσει το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον με συνέπειες, τη μόλυνση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα την ανησυχητική επιμόλυνση των αγροτικών προϊόντων, και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Αυτή την πραγματικότητα την έχουμε αναδείξει και η απαίτηση των πολιτών είναι να υπάρξουν μέτρα τα οποία θα δίνουν λύσεις προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου να διαχειρισθεί το μείζον για την περιοχή πρόβλημα προέβη σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προτάσεις χώρων για την κατασκευή μονάδων διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων. Το αντικείμενο της παρούσας πρόσκλησης αποτελούσε προστάδιο της εκπόνησης μελετών, της κατασκευής, της συντήρησης και λειτουργίας των υποδομών μιας «Ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων (ΟΕΔΕΒΑ)» Η ΟΕΔΕΒΑ θα πρέπει να εξυπηρετεί τις βιομηχανικές ζώνες της Δυτικής Αττικής και Σχηματαρίου - Οινοφύτων.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ήταν η 30η Ιουλίου 2010. Το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή αλλά απαντά και σε προσφυγές που έγιναν στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Ποια είναι η εξέλιξη της αξιολόγησης των προτάσεων και ποιο το χρονοδιάγραμμα της συνολικής πορείας του έργου;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Βασίλης Τόγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: