Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Τίμησε τον Χ. Παλαιολόγο το Δ.Σ. Λιβαδειάς


Την απόφαση να μετονομαστεί η οδός Αισχύλου σε οδό Χρήστου Παλαιολόγου και το συνεδριακό κέντρο της Κρύας σε συνεδριακό κέντρο Χρήστος Παλαιολόγος έλαβε ομόφωνα την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς τιμώντας τον αείμνηστο δήμαρχο.
«Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή σήμερα για το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό φάνηκε από την συγκίνηση που υπήρξε σε όλα τα μέλη του οργάνου. Εμείς σε συνέχεια μιας απόφασης που είχε λάβει το προηγούμενο Δ.Σ. προχωρήσαμε και την εξειδικεύσαμε. Έτσι αποφασίσαμε την μετονομασία της οδού Αισχύλου σε οδό δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου και την ονομασία του συνεδριακού κέντρου το οποίο ο αείμνηστος δήμαρχος είχε αναπτύξει όπως και την ευρύτερη περιοχή σε συνεδρικό κέντρο Χρήστου Παλαιολόγου», τόνισε ο δήμαρχος Λιβαδειάς Νίκος Παπαγγελής.
Και πρόσθεσε: «Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που πρέπει να αποδώσει η πόλη και το Δημοτικό Συμβούλιο σε έναν μεγάλο άνδρα σε έναν μεγάλο δάσκαλο της αυτοδιοίκησης»
Ο Γιάννης Αποστόλους σε δηλώσεις του σημείωσε σχετικά: «Είναι μια αξιέπαινη πρόταση του δημάρχου και ψηφίστηκε ομόφωνα χωρίς καμία αντίθεση. Είχαμε επιχειρήσει και εμείς παρόλο που δεν μπορέσαμε να προσχωρήσουμε. Έστω και καθυστερημένα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη που τιμήσαμε έναν άνθρωπο ο οποίος πρόσφερε πολλά στη πόλη και μείς οι νεότεροι στην αυτοδιοίκηση διδαχθήκαμε πολλά από εκείνον».
Η Γιώτα Πούλου επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί τίμησε το Δημοτικό Συμβούλιο έναν μεγάλο αυτοδιοικητικό άντρα, ένα συνεργάτη και φίλο τον Χρήστο Παλαιολόγο. Ήταν μια ειλημμένη απόφαση εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο και νομίζω ότι ήταν παράλειψή μας όλο αυτόν τον καιρό αν και εμείς είχαμε θέσει το θέμα ως παράταξη. Παρόλα αυτά ήταν μια ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και ακούστηκαν απ΄ όλες τις πτέρυγες συγκινητικά λόγια για τον Χρήστο Παλαιολόγο και το έργο του. Νομίζουμε ότι η τιμή που του έγινε με την ονομασία του συνεδριακού κέντρου και τη μετονομασία της οδού Αισχύλου σε Χρήστου Παλαιολόγου ήταν σημαντική και αυτή που αρμόζει για τόσο μεγάλους άντρες. Εμείς οι νεότεροι τον έχουμε ως φωτεινό παράδειγμα».
Τέλος ο Νώντας Κοτσικώνας σημείωσε: «Οι διαφορές μας με τον Χρήστο Παλαιολόγο ήταν βαθιά πολιτικές. Από κει και ύστερα ήταν δήμαρχος Λιβαδειάς για 12 συναπτά έτη. Στήριξε τις απόψεις τις δικές του και της παράταξής του με τις οποίες εμείς συγκρουστήκαμε. Όμως είμαστε σύμφωνοι με την πρόταση αυτή που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή και ταχθήκαμε τιμητικά να μετονομαστούν και να φέρουν το όνομά του η οδός και το συνεδριακό κέντρο».
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την άνοιξη του 2012 θα γίνει η επίσημη υλοποίηση της απόφασης και θα προγραμματιστούν ανάλογες εκδηλώσεις. Πηγή www.tabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: