Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑΙ Σκανδαλίδη στην Άρια Αγάτσα για την αξιοποίηση των Κήπων Αλιάρτου


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης συναντήθηκε στις 23/12/2011 με την Βουλευτή Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα και την διαβεβαίωσε ότι οι ενέργειές της που είχαν ξεκινήσει στη συνεργασία με το Υπουργείο τον Ιούλιο για την αξιοποίηση των «Κήπων Αλιάρτου» έχουν ευτυχή κατάληξη. Ο κ. Σκανδαλίδης διαβεβαίωσε την κυρία Αγάτσα ότι είναι οριστική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας ώστε να αξιοποιηθούν οι «Κήποι Αλιάρτου»!

Η σημερινή συνάντηση και συνεργασία της κυρίας Αριάδνης Αγάτσα με τον κύριο Κώστα Σκανδαλίδη, μαζί με τον Δήμαρχο Αλιάρτου κ. Γιώργο Ντασιώτη και τον Αντιδήμαρχο κ. Θανάση Παπαθανασίου, είναι η συνέχεια των ενεργειών της βουλευτή με τις συνεργασίες που είχε πραγματοποιήσει τον Ιούλιο με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Δριβελέγγα με θέμα την αξιοποίηση και ανάδειξη των «Κήπων Αλιάρτου». (επισυνάπτεται το σχετικό Δελτίο Τύπου)

Η κυρία Αριάδνη Αγάτσα είχε αναλάβει την πρωτοβουλία απόδοσης των Κήπων στον Δήμο Αλιάρτου και ανάδειξής τους, ως μέλος των Επιτροπών της Βουλής Μορφωτικών Υποθέσεων & Προστασίας του Περιβάλλοντος, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η μέχρι σήμερα εγκατάλειψη αυτής της πηγής πλούτου και πολιτισμού για τον Νομό Βοιωτίας, αλλά και ολόκληρης την Ελλάδα.

Η Βουλευτής Βοιωτίας Άρια Αγάτσα εκτίμησε πως αυτή η δέσμευση του κ. Κ. Σκανδαλίδη απαντάει στις προκλήσεις των πολιτών του Νομού και πως οι «Κήποι Αλιάρτου» μπορούν να αποτελέσουν ένα πόλο ανάπτυξης και έλξης τουριστών για το Νομό, ειδικά αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας.

* Επισυνάπτεται το σχετικό Δελτίο Τύπου - 19 Ιουλίου 2011: (Άρια Αγάτσα: “Οι Κήποι Αλιάρτου μπορούν & πρέπει να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης για τη Βοιωτία” - Δέσμευση Γιάννη Δριβελέγκα για άμεση αξιοποίηση)

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ

Δελτίο Τύπου - 19 Ιουλίου 2011:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άρια Αγάτσα: “Οι Κήποι Αλιάρτου μπορούν & πρέπει να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης για τη Βοιωτία”

- Δέσμευση Γιάννη Δριβελέγκα για άμεση αξιοποίηση

Με πρωτοβουλία της βουλευτού Βοιωτίας κυρίας Αριάδνης Αγάτσα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον υφυπουργό κ. Γιάννη Δριβελέγκα, με θέμα την αξιοποίηση και ανάδειξη των «Κήπων Αλιάρτου».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Γιώργος Ντασιώτης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κωπαΐδας κ. Σεραφείμ Λαμπριτζής και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αλιάρτου κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου.

Η κυρία Αριάδνη Αγάτσα ως μέλος των Επιτροπών της Βουλής Μορφωτικών Υποθέσεων & Προστασίας του Περιβάλλοντος, πήρε την πρωτοβουλία της σύσκεψης με τον Υφυπουργό, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η μέχρι σήμερα εγκατάλειψη αυτής της πηγής πλούτου και πολιτισμού για τον Νομό Βοιωτίας, αλλά και ολόκληρης την Ελλάδα.

Όπως είναι γνωστό, οι «Κήποι Αλιάρτου» αποτελούν μοναδικό φαινόμενο αρχιτεκτονικής κήπων και στο χώρο τους διατηρούνται αγροτοβιομηχανικές εγκαταστάσεις, κατοικίες και διοικητικά κτίρια του 19ου αιώνα, που είχε κατασκευάσει η αγγλική εταιρία Lake Copais Co Ltd, η οποία εκτέλεσε την αποξήρανση της Λίμνης Κωπαΐδας το 1890. Αυτά τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις, για την αρχιτεκτονική τους αξία έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά διατηρητέα μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και ανήκουν στον Οργανισμό Κωπαΐδας.

Τα θεμέλια και οι διαδικασίες για να ενταχθούν «Οι Κήποι Αλιάρτου» στην ιδιοκτησία της Αυτοδιοίκησης και να μπορέσει να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους ο Δήμος Αλιάρτου, συμφωνήθηκαν με τον Υφυπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννη Δριβελέγκα.

Από την πλευρά τους, ο κ. Γιώργος Ντασιώτης, Δήμαρχος Αλιάρτου και ο κ. Μάκης Λαμπριτζής, Πρόεδρος του Οργανισμού Κωπαΐδας, δεσμεύτηκαν να αναλάβουν άμεσα όλες τις πρωτοβουλίες και τις απαραίτητες διοικητικές πράξεις, ώστε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μπορέσει να προχωρήσει στις θεσμικές αλλαγές για τους «Κήπους Αλιάρτου».

Ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Δριβελέγκας δεσμεύτηκε από την πλευρά του για την άμεση αξιοποίηση των «Κήπων Αλιάρτου», με ψήφιση από τη Βουλή ειδικών διατάξεων που θα αποδίδουν αυτό το φυσικό και αρχιτεκτονικό πλούτο στο λαό της Βοιωτίας και όλης της Ελλάδας.

Η Άρια Αγάτσα εκτίμησε πως αυτή η πρωτοβουλία απαντάει στις προκλήσεις των πολιτών του Νομού και πως οι «Κήποι Αλιάρτου» μπορούν να αποτελέσουν ένα πόλο ανάπτυξης και έλξης τουριστών για τη Βοιωτία.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ

Πηγή:

http://thivanews.blogspot.com/2011/07/blog-post_7851.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: