Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΥΠΕΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Η Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς προβάλει την ταινία του Γιώργου Παπαϊωάννου ( ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9.30 ΜΜ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ


Σ' ένα παράλληλο, σουρεαλιστικό σύμπαν, η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της προστάτη υπερήρωα: τον Σούπερ Δημήτριο. Μεταμφιεσμένος ως Δημήτρης Χριστοφορίδης, δημοσιογράφος του περιοδικού Χρυσή Ιερουσαλήμ, μάχεται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το ελληνοχριστιανικό ιδεώδες. Ένα βράδυ, ο χειρότερος εφιάλτης της πόλης επιστρέφει. Ο Κάπτεν Φ.ΡΟΜ είναι πάλι εδώ, για να διεκδικήσει αυτό που προσπαθεί να πετύχει εδώ και χρόνια: να τον αναγνωρίσουν όλοι με το πραγματικό του όνομα• το όνομα που του αξίζει• το όνομα που του ταιριάζει. Οι δύο ήρωες παρασύρονται σε μια σύγκρουση που τσαταλιάζει τα νεύρα του θεατή μέχρι την τελική κορύφωσή της, σε μια αρχετυπική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού.
Κάπως έτσι περιγράφουν τον «Σούπερ Δημήτριο» («μια no budget υπερπαραγωγή») οι δημιουργοί του, ο σκηνοθέτης Γεώργιος Παπαϊωάννου και ο εμπνευστής των ηρώων της ταινίας Αλέξανδρος Στογιάννης.
Ο «Σούπερ Δημήτριος» είναι μια παραγωγή της OTiNaNAi Productions, στο βιογραφικό της οποίας βρίσκουμε όλες τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε για μια ταινία που μοιάζει να ήρθε από το πουθενά: «Η OTiNaNAi Productions είναι μια ανεξάρτητη ομάδα παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού. Μια παρέα φίλων, που με κύρια όπλα τις ευρεσιτεχνίες και την αγάπη για το σινεμά, προσπαθεί να θέτει και να κατακτά, ολοένα υψηλότερα επίπεδα, όσον αφορά την ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος, παρά τα πενιχρά μέσα και τον ερασιτεχνικό εξοπλισμό που έχουν στην διάθεσή τους. Ο "Σούπερ Δημήτριος" είναι μια μακεδονική υπέρ-ηρωική κωμωδία που διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη. Αποφασίσαμε να γυρίσουμε μια ταινία, με όλα εκείνα τα στοιχεία της πόλης που αγαπάμε, και αγαπάμε να μισούμε. Εάν φιλοδοξούμε να αποδείξουμε κάτι, είνα πως για να κάνεις ένα καλό φιλμ το μόνο που χρειάζεσαι είναι 10 μαντράχαλοι, μια ωραία κοπέλα και μια κάμερα. Λεφτά δεν υπάρχουν… δεν υπήρχαν ποτέ…»
Στην ταινία έχουν συμβολή με διάφορους τρόπους οι Λειβαδίτες: Δημήτρης Παπαβασιλείου, Μάριος Σκαλτσάς, Αγγελική Παπαβασιλείου, Ιωάννα Ανδριτσοπούλου, Άκης Παπαβασιλείου και Διονύσης Τσώκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: