Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ευχές με τα παιδιά των ιερέων αντάλλαξε ο Σεβασμιότατος κκ. Γεώργιος


Πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2011 συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου με τα παιδιά των ιερέων της επαρχίας Λεβαδείας. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από επιθυμία του Σεβασμιωτάτου, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λεβαδείας (ενός από τους πιο ιστορικούς ναούς της πόλεως).

Ο Σεβασμιώτατος αφού υποδέχθηκε τα παιδιά και τους ιερείς, δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται ανάμεσα στα παιδιά των ιερέων που είναι οι βασικοί του συνεργάτες στο ποιμαντικό του έργο. Αφού ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του εξέφρασε τις ευχές του για ευλογημένη και δημιουργική νέα χρονιά και έδωσε τον λόγο στον φιλοξενούμενο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε για την ευγενική πρόσκληση και μέσα από τον δικό του πατρικό λόγο τόνισε την σπουδαιότητα της ιερατικής οικογένειας.

Τον λόγο αργότερα έλαβε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Νεκτάριος Παπαδόπουλος, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Λεβαδείας, όπου σε μια ολιγόλεπτη εισήγηση εξήγησε στους μικρούς μας φίλους το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια ακούστηκαν ωραία παραμύθια από την κ. Σταματέλου. Με το πέρας των παραμυθιών όλα τα παιδιά μαζί έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος προσέφερε ένα μικρό δωράκι στα παιδιά ως ενθύμιο της συνάντησης.

Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2011 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Νικολάου και Ρούφου στην πόλη της Θήβας για τα παιδιά των ιερέων της επαρχίας Θηβών και Αυλίδος.

Πηγή: http://www.imtl.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: