11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Εφεδρεία: Εν αναμονή της διευκρινιστικής εγκυκλίου


Εντός της ημέρας αναμένεται η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για το θέμα της υπαγωγής δημοσίων υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναμένεται να δοθεί σιωπηρή παράταση δύο ημερών στους δημόσιους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προκειμένου να δηλώσουν τα χρόνια ασφάλισής τους.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να αποσαφηνίσει ότι οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και άλλα ταμεία μπορούν να τεθούν σε εφεδρεία μόνο εάν στο τέλος του 2011 έχουν 36 χρόνια προϋπηρεσίας και είναι άνω των 58 ετών, δεδομένου ότι αν ίσχυαν τα 33 έτη προϋπηρεσίας και τα 53 χρόνια, τότε οι εν λόγω υπάλληλοι δεν θα είχαν δικαίωμα για σύνταξη μετά την ολοκλήρωση της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013, οπότε και υπολογίζεται ότι θα αποχωρήσουν από το δημόσιο περίπου 150.000 υπάλληλοι, ενώ μέχρι το τέλος του 2011 εκτιμάται ότι θα αποχωρήσουν συνολικά 50.000, εκ των οποίων οι 20.000 θα βγουν στη σύνταξη. Απ' τους υπόλοιπους 30.000 υπαλλήλους εκτιμάται ότι οι περισσότεροι θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι για τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου η αποζημίωσή τους θα συμψηφιστεί με το ποσό της αποζημίωσης που θα ελάμβαναν σε περίπτωση που έβγαιναν σε σύνταξη με τη συμπλήρωση των ετών προϋπηρεσίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: