Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Ο ποδηλάτης του κόσμου!


Μήπως ο Δήμος Ορχομενού πρέπει να βάλει … μπρος άμεσα τα δικά του πλάνα για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων;

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής δράσης «ο ποδηλάτης του Κόσμου- Action for life» με έδρα τις Βρυξέλλες θα επισκεφτεί 22 χώρες, 368 Δήμους, 142 περιφέρειες, 920 σημεία επαφής και θα συναντηθεί με 2.760 Οργανισμούς και ενώσεις πολιτών, μεταφέροντας ένα μήνυμα ζωής και αισιοδοξίας πως... “όλοι μαζί μπορούμε τα πάντα και πως τίποτα δεν έχει τελειώσει όταν είμαστε ενωμένοι”.

Η κίνηση του ποδηλάτη γίνεται προκειμένου να αναπτυχθούν κοινές δράσεις που σχετίζονται με νέες μορφές συνεργασίας, ανάπτυξης, εργασίας και επιχειρηματικότητας, όπως ο θεματικός τουρισμός, η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, η τηλεϊατρική, η διαδικτυακή εκπαίδευση και ό,τι άλλο αναδειχτεί μέσα από τον ανοικτό διάλογο.

Το ταξίδι του ποδηλάτη ξεκίνησε από την Ελλάδα στις 28/10/2011 από την Θεσσαλονίκη και μέχρι στιγμής έχει επισκεφτεί την πόλη της Βέροιας, της Κοζάνης, Γρεβενών, Μέτσοβο, Καλαμπάκα , Τρίκαλα, Λάρισα και Βόλο .

Η ανταπόκριση -στην προσπάθεια του ποδηλάτη- του κόσμου αλλά και των φορέων, που ήδη συναντήσαμε είναι συγκινητική και ήδη έχει οριστεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Εθελοντισμού πρεσβευτής της πόλης και εκπρόσωπος της Θεσσαλονικης - European Youth Capital 2014, ενώ μεταφέρει μήνυμα υποστήριξης & φιλίας των Δήμων Γρεβενών, Καλαμπάκας, Τρικκαίων, Λάρισας και Βόλου που ήδη έχει επισκεφθεί.

Το ταξίδι συνεχίζεται και ο ποδηλάτης ήδη έχει μαζί του τις Ποδηλατικές ομάδες πολιτών, φοιτητές και μαθητές από τα Γρεβενά, την Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Λάρισα, και τον Βόλο όλα είναι δρόμος …

Το ταξίδι συνεχίζεται και ο Ποδηλάτης πόλη την πόλη ολοένα και περισσότερο πλησιάζει στην έξοδο του από την Ελλάδα για τις γειτονιές της Ευρώπης όπου και θα μεταφέρει τα μηνύματα φιλίας και συνεργασίας όλων των ανθρώπων που τον υποδέχτηκαν με αγάπη ,τον φιλοξένησαν και τον ξενάγησαν στις πόλεις που πέρασε .

Επόμενοι σταθμοί είναι Λαμία, Καμένα Βούρλα, Χαλκίδα, Θήβα, Δήλεσι ,Αθήνα Μέγαρα Κόρινθος Άργος και Πάτρα…στους σταθμούς μπορεί να προστεθούν και κάποιες άλλες πόλεις γιατί υπάρχουν προσκλήσεις ποδηλατών από περιοχές που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πορεία που είχαμε χαράξει.

Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσει μαζί σας ο ποδηλάτης ή να καλύψετε το γεγονός στην πόλη ή στην περιοχή σας θα ήταν μεγάλη χαρά για εμάς να σας αποσταλεί επιπλέον ενημερωτικό υλικό ή να μιλήσουμε για ο, τι παραπάνω χρειαστείτε. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μας μπορείτε να βρείτε στο blog μας http://arcbast.blogspot.com/.

Στη σελίδα μας : https://www.facebook.com/opodilatis

Στην ομάδα μας : https://www.facebook.com/groups/249783038392454/

ΥΓ. Θυμίζουμε πως ο Δήμος Ορχομενού, κατά την πρόσφατη διοργάνωση της ετήσιας ποδηλατοδρομίας είχε δεσμευτεί για τη δημιουργία ποοδηλατοδρόμων τουλάχιστον στα κεντρικότερα σημεία της έδρας του Δήμου Ορχομενού. Δείτε http://orchomenos-press.blogspot.com/2011/10/blog-post_30.html. Για πιο ειδική ενημέρωση, επικοινωνήσετε με τη συντονίστρια Μαίρη Στεργίου, τηλέφωνο: 6986831698 και την υπεύθυνη επικοινωνίας Ιωάννα Κορελίδη, τηλέφωνο :6983843554. Email: infoarcbast@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: